Idén immáron 7 évesek vagyunk! Eddig több, mint 40 Millió forinttal támogattuk a családokat!
Bankszámlaszám: 11743002-20194468-00000000 vagy 16200106-11574312-00000000 Bírósági bejegyzés száma: Pk.60.128/2010/2./I. szám
Szlogen

Adatkezelési információ

Alapítványunk adatkezelési irányelvei összhangban vannak az adatvédelemmel kapcsolatos hatályos jogszabályokkal!

Fullsizerender 2

Web-, Facebook-, illetve bármilyen más felületeinken, ahol a beteg személyes adatai megjelennek, láthatóak, -mint például teljes név, betegségtörténet, fénykép, esetenként videó, avagy közvetlen elérhetőség,- azokat minden esetben a beteg írásos kérésére, illetve írásos engedélye alapján osztottuk meg! Ennek dokumentációja lefűzve megtalálható a könyvelésünkben!

Apák Napja 2017 június 18.!- Szuperhős apukákat szeretnénk támogatni

A hétvégén Apák napja! Június 18! 👍 Itt a lehetőség ez alkalomból, hogy segíts egy szuperhős apukának!

Életünk során, mióta létezik Alapítványunk, már több olyan családnak nyújtottunk segítséget, ahol az apuka volt a beteg. Mi ugye a felnőtt betegek mellett is ott állunk, hisz ezekben a családokban is éppúgy szükség van a segítségre, mint ahol a gyermek küzd ezzel a szörnyű kórral! Hisz, hogyha jól belegondolunk, itt is van gyermeki érintettség, ha nem is közvetlen, de közvetett módon mindenképp!

Apak Napja 2017 06 18

Apák napja alkalmából most itt a lehetőség, hogy segíts egy szuperhős apukát a gyógyuláshoz! Gyűjtést indítunk ezúttal a leukémiás, illetve más rosszindulatú vérképzőszervi betegséggel küzdő, transzplantàlt édesapáknak! Nekik ugyanis meg KELL gyógyulniuk, hisz bizony még fel kell nevelni csemetéiket!

Segíts, hogy segíthessünk a beteg édesapáknak, hogy láthassák még felnőni gyermekeiket! Hogyha tetszik a kezdeményezés, akkor a következőek szerint tudod eljuttatni az érintettekhez adományod:

• Utalás:
Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány
11743002-20194468-00000000 vagy 16200106-11574312-00000000
Közlemény: egy szuperhős apukának

• Online bankkártyás adományozás:
http://adhat.hu/niok/online-donation/179464
Megjegyzés rovatba kérjük beírni itt is: egy szuperhős apukának

FONTOS! Az így beérkező adományokat célzott támogatásként kezeli Alapítványunk, így azokat, az utolsó forintjáig egy érintett édesapa, édesapák fogják megkapni! Az így beérkező célzott adományok 100%-ban a megjelölt cél szerint vannak fordítva!

Hogyha segítettél, kérjük a címsort másold ki, s oszd meg a linket közösségi, Facebook oldaladon, s írd a posztodhoz: "Éljenek a szuperhős apukák!", jelezd ezzel is ismerőseidnek, hogy követhetnek téged!
#apaknapja #eljenekaszuperhosapukak

Táborozni készülünk...mert a leukémiás gyerekeknek is vannak álmaik!

Eddig is minden évben több családnak tudtunk pár nap pihenést biztosítani az ország több neves szállodája segítségével, akik vendégül látták betegeinket egy-egy wellness pihenésre, idén viszont mindezek mellett szeretnénk egy nyári tábort is szervezni a lurkóknak!
A cél a Bükk völgyében található kis turistaparadicsom, Bogács lesz! Ide szeretnénk több családot egyidőben elvinni, olyan betegeket, akiknek az egészségi állapota már megengedi a nyilvános közeget, strandolást, túrázást, stb.!
Ezek a gyerekek, akik túl vannak már annyi mindenen, kemoterápián, ne adj isten csontvelő-transzplantáción, egyébként is megérdemelnek a sok rossz, a sok szenvedés után egy kis vidámságot a családtagjaikkal egyetemben!

Tegyunkleukemia

Szóval táboroztatást szervezünk, az, hogy mennyi családnak tudunk majd ekképp örömet okozni, az azon fog múlni, hogy mennyi pénzünk lesz rá! Egy gyűjtést indítunk ezúttal, amibe bárki bele adhatja kisebb, vagy nagyobb részét! 127 800.- Ft-ról indul a gyűjtés, ennyit kaptunk ugyanis egy siófoki családtól erre a célra, akik a közelmúltban elvesztették gyermeküket! A kislányuk búcsúztatóján gyűlt össze ez az összeg! 🙁 A szülők arra kérték a rokonokat, barátokat, ismerősöket, hogy ne vigyenek nagy virágcsokrokat, inkább azzal a pénzzel szerezzenek örömet más beteg gyerekeknek! Ezúttal is köszönjük szépen a családnak e nemes gesztust! ❤

Kérjük, ha teheti segítse törekvéseinket, ha mással nem is, egy-két ezer forint befizetésével! Ne higgye azt, hogy ez nem segítség, igenis az!...és ehhez nem kell gazdagnak lenni! A döntést kell mindenekelőtt meghozni, -szeretnék e segíteni, avagy sem?-, s ha a döntés megvan, akkor a többi már megy magától!

Utalásaikat a következőek szerint tudják indítani:

Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány
OTP: 11743002-20194468-00000000

vagy

Magnet Bank: 16200106-11574312-00000000

Közlemény mind a két esetben: nyári tábor 2017

Bankkártya segítségével online is tud adományt küldeni az alábbi linken pár kattintás után:

http://adhat.hu/niok/online-donation/179464

Itt is kérjük a megjegyzés rovatba beírni: nyári tábor 2017

Illetve adományát bankkártyája segítségével el tudja küldeni az adjukossze.hu portálon keresztül is az alábbi linkre kattintva:

https://www.adjukossze.hu/adomany/adomanyoz/557

Az így befizetett pénzeket célzott támogatásként kezeli az Alapítvány, az utolsó forintig erre a célra fogjuk fordítani!

A képen egy valós korábbi kis betegünk látható, aki nagyon örülne neki, ha lenne támogatója a dolognak, s eljöhetne ő is az anyuval, apuval, nővérével!

Minden részletet a 2017 Nyári táborral kapcsolatban a közösségi oldalunkon tudnak majd követni! Minden 2 000.- Ft, vagy afeletti adományért cserébe egy olyan hűtőmágnest fogunk küldeni az adományozóknak, ami egy közös, a táborban készült fotót fog tartalmazni, amin minden apró szájacska felfelé fog görbülni! Ez egy amolyan "köszönet hűtőmágnes" lesz, s hogyha reggelente kinyitod majd a fridzsider ajtaját, mindig a szemed előtt lesz, hogy adományoddal mennyi pici gyermeknek okoztál örömet! Ezáltal reményeink szerint neked is jól, vagy jobban fog indulni a napod, hisz, mint tudjuk, adni egyszerűen jó!

(Az adományozás után, kérjük egy e-mail-ben elküldeni a postacímet, ahová megküldhetjük a "köszönet hűtőmágnes"-t! Ennek hiányában sajnos nem tudjuk önnel felvenni a kapcsolatot!)

Itt a bejegyzésünk végén mindig közöljük, hogy jelen pillanatban hol áll a táborra már összegyűlt pénz:

A közös nyaralás teljes költsége : 1 154 000.- Ft.

Ebből már rendelkezésünkre áll: 630 534.- Ft.

KÖSZÖNJÜK SEGÍTSÉGÉT!

Fertőtlenítőszer csomag Csokonyavisontára- Egy apró, de hasznos segítség a mindennapokban

Ki emlékszik még a kis Gergőre? Kezeket fel, Facebook oldalunkon egy like-kal jelezheti mindenki!

Nem annyira nagyon rég még egy másik videót kaptunk a szülőktől, az egy szomorú kisfiút mutatott, akinek szinte újra kellett tanulnia járni, nehézkesen, járókerettel sikerült megtennie pár lépést, azt is szigorúan úgy, hogy az apukája szorosan mellette volt, vigyázta lépteit! Azóta sorra látjuk a szülők közösségi oldalán a megosztásokat, kapjuk tőlük a képeket, videófelvételeket, Gergő állapota szépen javul, érthetjük ezt a fizikális erőnlétre és a kedélyállapotra egyaránt! Ez szuper hír, együtt örülünk mi is a szülőkkel! Gergő időközben elhagyta a járókeretet, egyre magabiztosabb a járása, a napokban már olyan fotót is láttunk, ahol az udvaron felállított kis medencében fürdik. 🌈 Ezen a most kapott fotón is nézzék csak, milyen kis csibészes a mosolya! 😉 Csak így tovább Gergő, igazi bátor, erős nagyfiúvá válltál!

Gergo Fertotlenitoszer Csomag

A transzplantáció idején, s már az azt megelőző kezelések alatt is rengeteg megpróbáltatáson ment keresztül a család, segítettünk nekik anno az otthoni megfelelő higiénés körülmények kialakításában, most pedig a fertőtlenítő, mosószerek beszerzéséből vettük ki valamelyest a részünk! Gergőre nagyon kell vigyázni, nagyon fogékony még a pici a fertőzésekre, így bizony jól fog jönni ez a kis csomag az édesanyának! A segítséget az Adhat Vonalas hívásoknak és SMS üzeneteknek köszönhetjük, ebből a pénzből utaltuk ki támogatásukat!

Innen is üdvözöljük a családot, Gergőnek továbbra is nagyon jó egészséget kívánunk, és kellemes nyarat! Azt még el kell mondjuk, így a bejegyzés végén, mi csak úgy hívjuk őt, hogy csodagyerek, mert bizony orvosokat meghazudtoló módon javul az állapota! 🙂👍

Aki szeretné segíteni munkánk, ők egy sima 250.- Ft-os emelt díjas SMS üzenet küldésével megtehetik! Egyszerűen csak a 41-es kódszámot kell ez esetben elküldeni a 13600-as telefonszámra! Köszönjük!

Selyeben készül az új fürdőszoba- Dávidot támogattuk

Egy selyebi kisfiúnak nyújtottunk segítséget. Az otthonukban a fürdőszoba felújítása zajlik, ami ahhoz szükséges, hogy a kis Dávidnak a szülők megteremtsék a biztonságos gyógyulásához szükséges alapfeltételeket, lásd, hogy az otthoni életterében a betegnek egy minél higiénikusabb légteret tudjanak kialakítani, ahol a baktériumfertőzés kockázata a lehető legkisebb! Ennek létrehozása érdekében támogattuk most a családot. Megrendeltünk nekik az új fürdőszobába egy villanybojlert, amit a forgalmazó cég 1-2 munkanapon belül ki is szállít a család otthonába!

L David Viktor Selyeb

Dáviddal már találkozhattak hűséges olvasóink, korábban is támogattuk már őket! A kilenc éves kisfiúnál, aki Down Syndrómával született, tavaly májusban diagnosztizáltak egy akut leukémiát. Miskolcon kezelik a kis harcost, aki jelenleg már otthon van, az intenzív kezeléseken túl vannak, viszont folyamatosan kéthetente járniuk kell kontrollra, illetve fenntartó kezeléseik zajlanak.

Kitartást, sok erőt kívánunk a családnak, vigyázzanak egymásra, a kis Dávidra!

"Nem látok kiutat és félek attól, hogy már nem élem meg, hogy donort találnak, hogy valaha már meggyógyulok!"

Alapítványunk a közelmúltban egy nagyon megható levelet kapott egy felnőtt betegtől, amire természetesen azonnal reagáltunk, s mivel a hölgy megküldött minden, a támogatásához szükséges dokumentumot, tudtuk is tervezni támogatását!
Szörnyű, hogy embereknek min kell átesniük, bizony vannak nehéz emberi sorsok! Rita egy Kisszálláson lakó krónikus myeloid leukémiás (CML) beteg, aki most segítségünket kérte. Nem osztjuk meg a teljes levelét, csupán kisebb részleteket emelnénk ki belőle, természetesen a hölgy jóváhagyásával.

Ritánál 1995-ben kezdődtek a egészségügyi megpróbáltatások, ekkor egy mélyvénás trombózisa volt, aztán 1998-ban méhnyakrákkal operálták, erre egy évre pedig eltávolították az epéjét. Ha ez még nem lenne épp elég egy embernek, 2005-ben diagnosztizálták nála a fent említett krónikus leukémiát!
A krónikus leukémiáról azt kell tudni, hogy egy hosszú ideig zajló betegség, amit gyógyszeres kezelés mellett viszonylag jól kordában lehet tartani, szemben az akut leukémiával.
A hölgy levelében részletesen leírja, hogy milyen gyógyszeres kezelést kap, illetve milyen gyógyszereket szed, szedett, hogy melyik milyen mellékhatást okozott nála. Az idők folyamán feretizálták, betegsége egy úgynevezett akcelerációs, gyorsuló fázisba került, hasnyálmirigy gyulladást kapott, amiből visszamaradt egy 2-es típusú cukorbetegség, és ha ez még mindig nem lenne elég, sztrókot is kapott.

Idén januártól elkezdték idegen donor keresését, csontvelő-transzplantációját tervezik az orvosok! Rita leírja, hogy rokkantsági nyugdíjából fizetik a kis házat, amiben laknak, és ami nagyon rossz állapotú, s hogy a férje kis fizetése semmire sem elég, sajnos már a rezsit sem mindig tudják kifizetni! Ritának van két pici unokája is, akiket nem lát, mert nem nagyon tud utazni.

Szörnyen szomorú Rita története, bele tud gondolni mindenki a leírtak alapján! Ritát most készpénz támogatásban részesítettük, az otthoni megfelelő higiénés körülmények kialakítását tartva szem előtt. Nem engedjük el a hölgy kezét, lehetőségeinkhez képest fogunk még segíteni neki!

Ritakisszallas

A fotó Ritáról egy korábbi kép, ahol még mosolyogni látjuk, az alábbi másik fotó pedig az otthoni állapotot mutatja be, amit többek közt kaptunk a betegtől. A fotókat is egyértelmű az Ő hozzájárulásával közöltük!

18336639 120332000563246618 490146311 N

Kérjük, ha teheti segítse munkánk, nem is másért, hogy Ritát még, és ezzel egy időben több Ritához hasonló beteget is tudjunk támogatni! Adományaikhoz a közlemény rovatba jegyezzék meg, hogy közvetlen betegtámogatásra, így célzott adományként érkezik a pénz a számlánkra, ami kifejezetten a megjelölt célra fordítható, tehát egy-egy közvetlen beteg fogja azt megkapni! Köszönjük segítségüket a betegek nevében is! Ha anyagilag segíteni nem tud, kérjük legalább egy megosztással, vagy egy 250.- Ft-os SMS üzenet küldésével járuljon hozzá munkánkhoz! Köszönjük szépen!

A következő linken megtalálnak minden hozzánk vezető csatornát: www.tegyunkleukemia.hu/hogyan-segithet

Flórián a transzplantációra készül- Otthon aggódó felesége és kislánya várja haza

Egy fiatalembernél jártunk ma a Szent László Kórházban, aki transzplantációja előtt áll.

Flóriánt már többször támogattuk, így tettünk most is, illetve megígértük neki, hogy fogunk még segíteni a transzplantáció ideje alatt! A család vidékről fog feljárni hozzá a fővárosba, a feleségnek folyamatosan hozni kell majd férjének tiszta ruházatot, élelmet, tisztálkodószereket, stb., így lesz helye a segítségnek ennek kivitelezésében!

Oflorian


Nem olyan rég relaptált sajnos a fiatalember leukémiája, így mindenképp nála is szükséges a csontvelő-transzplantáció! Emlékszünk amikor megtudta Flórián, hogy visszatért a leukémiája, mennyire szomorú volt a telefonban, -ami tegyük hozzá teljesen érthető is, én nem is tudom miként viselném, hogyha egy kontroll vizsgálat alkalmával hasonló derülne ki nálam-, ma viszont már egy lélekben felkészült, pozitív apuka fogadott minket a kórteremben!
Azt mondja Flórián, hogy belevág, hisz bele kell vágnia, nincs más út a teljes gyógyulás felé, hisz otthon feleségén kívül négy éves kislánya is nagyon várja haza az aput! ...tegyük hozzá, akit bizony még fel kell, fel szeretne nevelni Flórián!

Szomorú történet ez, de a végén nyernie kell a fiatalembernek! Szorítunk!

Gyermeknapot szerveztünk, harsogott a Campona játszóháza a hangunktól

Egy nagyon felemelő napon vagyunk túl, imádtuk, élveztük minden pillanatát! Nem utolsó sorban én személy szerint egy olyan töltést kaptam, hogy azt el sem tudom mondani! Nagyon jó volt látni a sok kis korábbi betegeinket, hogy feloldódva, vidáman, mosolyogva játszanak együtt! Ezekért a pillanatokért érdemes, és kell is dolgoznunk!

Gyermeknap 2017

Aki ott volt a gyermeknapon, ők mindannyian érintettek, vagy közvetlen, vagy közvetett módon! Olyan gyerekek hada volt jelen, akiknek egy részük átesett már a betegségen, s mára már lehet mondani gyógyultak, illetve olyan kisfiúk és kislányok is voltak köztünk, akiknek vagy az anyukájuk, vagy az apukájuk küzd, avagy küzdött a leukémiával!

Gyermeknap 2017 1

Az egyik kis cserfes kislány édesapja például ezekben a percekben is a steril bokszban van, transzplantálják, a napokban kapta meg az életmentő őssejtjeit! Innen is üdvözlet az apukának, kitartás Gábor! 🙂 Veled vagyunk!

Gyermeknap 2017 2

Elmondani nem lehet, milyen jó volt csak ott állni, -mert azért én néha elméláztam-, s csak nézni a gyerekeket! ❤️ Mi felnőttek addig jókat beszélgettünk egymással, ki-ki már ismerte a másikat a szülők közül, de volt olyan is, akik most találkoztak először! Reméljük mindenki jól érezte magát, mi mindenképp melegséggel a szívünkben távoztunk a helyszínről! Egy amolyan "családias" napot szerettünk volna összehozni, ami úgy érezzük sikerült is, na de beszéljenek helyettünk a képek! 🙂

Gyermeknap 2017 3

Én nem szoktam a gyerkőcök között kivételt tenni, de azért ember lévén, van, hogy egy-egy történet jobban megérint! El kell mondjam, ma ott volt velünk az egyik "kedvenc" kis betegem is, Dóri, akit innen is külön puszilok! Dórit nem lehet nem szeretni, egy Down szindrómával született a kislány, aztán jött a leukémia... ❤️

Gyermeknap 2017 4

Minden egyes családnak egyébként az oda, s hazaútját mi álltuk, a helyet is természetes mi fizettük, illetve ezen felül némi támogatásban is tudtuk részesíteni őket lehetőségeinkhez képest!
Köszönjük nektek, hogy velünk voltatok, ölelés mindannyiótoknak!

Még több fotó található a Facebook oldalunkon! Legyen kedvelője közösségi oldalunknak, s úgy elsőkézből láthatja mindig, hogy kiket tudtunk támogatni. Facebook oldalunk a következő linken érhető el: www.facebook.com/tegyunkleukemia

Bodaszőlőre is jutott segítség fertőtlenítőszer vásárlásra, utazási költségtérítésre

Akik figyelemmel kísérik munkánk, előttük már nem ismeretlen Seres Vilmos neve, hisz korábban is támogattuk az immár 12 éves kisfiút.
Vilmos alapbetegsége egy Akut Lymphoid Leukémia, amit 2015 februárjában diagnosztizáltak. Jelen pillanatban még a gyermek gyógyszeres fenntartó kezelése zajlik, havonta járnak kontroll vérkép vizsgálatra, ma amikor beszéltünk az édesanyával, épp Miskolcon a kórházban voltak.
Az édesanya a napokban keresett meg minket telefonon, aki elpanaszolta, hogy a hosszadalmas, elnyúló kezelések, a folyamatos kontrollra járás és a betegség miatti kiadások anyagilag nagyon megviselik a családot, ezért szeretné, hogyha ismételten tudnánk ezekből részt vállalni.

A következő kuratóriumi ülésünkön természetesen szó is esett a témáról, s úgy döntöttünk, hogy készpénz támogatásban részesítjük a családot, amit fertőtlenítőszer vásárlásra tudnak majd felhasználni, ezzel is elősegítve az otthoni megfelelő higiénés körülmények fenntartását, illetve OMV Value Card-ot kapott a család, amivel a folyamatos Bodaszőlő- Miskolc útvonal költségeihez próbáltunk hozzájárulni!

Seres Vilmos (1)

Szerencsére Vilmos leukémiája továbbra is remisszióban, ami nagyon jó hír, reményeink szerint hamarosan visszaáll náluk minden a régi megszokott kerékvágásba. Természetesen még óvakodniuk kell a különböző fertőzésektől, de már azért valamivel enyhébbek a megkötések Vilivel szemben, mint korábban.

Üdvözöljük innen is a családot, Vilmos neked továbbra is jó egészséget kívánunk!

Egy 5 éves kislányt, Klárát támogattuk- Az alapbetegség esetében egy idiopathiás thrombocytopéniás purpura

Szirákra tudtunk segítséget nyújtani a képen látható kislánynak, Klárának, akinek az édesanyja a közelmúltban adta be támogatáskérelmüket.
A kérelemből kiderül, hogy a sziráki család nehéz anyagi körülmények között él, három gyermeket nevelnek, akik közül kettő tartós beteg, így kiadásaik megnövekedtek.
Klárát Budapesten a Semmelweis Egyetem II. Számú Gyermekgyógyászati Klinikán kezelik, alapbetegsége egy Idiopathiás thrombocytopeniás purpura.

Rklara

Viszonylag ritkán találkozunk ilyen beteggel, a betegség lényege, hogy a beteg vérlemezke, azaz trombocita száma alacsony. A vérlemezkéknek a véralvadásban van ugye fontos szerepük, ezért a trombociták számának jelentős csökkenése vérzékenységhez vezet, bőrvérzések, úgynevezett purpurák alakulhatnak ki.
A betegség oka autoimmun betegség, ami azt jelenti, hogy a szervezet védekező rendszere, amely megvédi a szervezetet a betegségektől, felismeri és elpusztítja a vírusokat, baktériumokat, idegen anyagokat, sejteket, hibásan működik. Ebben az esetben a szervezet saját sejtjét, a vérlemezkéket tekinti idegennek.

Klárát most pénzbeli támogatásban részesítettük, fertőtlenítőszer vásárlásra utaltuk ki támogatásukat, ezzel is hozzájárulva a család kiadásaihoz.

Aki teheti, kérjük segítse munkánk! Akár már egyetlen megosztás is sokat számít, de aki tud, s szeretne adományt küldeni betegeinknek, Ő az alábbi linken megtalálja, hogy miként tudja azt célba juttatni: /hogyan-segithet

1