Idén immáron 7 évesek vagyunk! Eddig több, mint 40 Millió forinttal támogattuk a családokat!
Bankszámlaszám: 11743002-20194468-00000000 vagy 16200106-11574312-00000000 Bírósági bejegyzés száma: Pk.60.128/2010/2./I. szám
Szlogen

Adatkezelési információ

Alapítványunk adatkezelési irányelvei összhangban vannak az adatvédelemmel kapcsolatos hatályos jogszabályokkal!

Fullsizerender 2

Web-, Facebook-, illetve bármilyen más felületeinken, ahol a beteg személyes adatai megjelennek, láthatóak, -mint például teljes név, betegségtörténet, fénykép, esetenként videó, avagy közvetlen elérhetőség,- azokat minden esetben a beteg írásos kérésére, illetve írásos engedélye alapján osztottuk meg! Ennek dokumentációja lefűzve megtalálható a könyvelésünkben!

A közismert reggeli Rádió1-es műsorvezetők, a "Balázsék" leukémiás gyermekekért fognak futni a 32. Budapest SPAR Maratonon

Elérkezett az idő, hogy kihirdessük, amire korábbi Facebook-os bejegyzésünkben már utaltunk! Igen, igen, és igen! A műsor címe más, ami a "Balázsék" lett, de a műsorvezetők változatlanok!
Ismét segítségünkre lesz a három közismert rádiós műsorvezető, Sebestyén Balázs, Rákóczi Feri és Vadon Jani, illetve csatlakozik a fiúkhoz a közkedvelt Rádió1-es reggeli műsor egyik szerkesztő hölgye, Juli is! Nem kevesebbre vállalkoztak Ők négyen, váltóban fogják lefutni az idei SPAR Maraton távját, kiállva ezzel munkánk mellett, s futásukkal felhívva a figyelmet a leukémiás gyermekek segítésének fontosságára!
Reggeli Show Radio 1
Alapítványunk jelen lesz a 32. SPAR Budapest Maratonon, amit a BSI október 15-re szervez. A rendezvényen lesz egy pavilonunk, ahol találkozni lehet majd személyesen is Balázzsal, Ferivel, Janival, s természetesen Julival is. Julitól azt az információt kaptuk, hogy ha minden igaz, akkor lehet majd kattintgatni a fényképezőgépekkel is azoknak, akik szeretnének egy-egy közös fotót a sztár műsorvezetőkkel! A jelen lévőknek, akik majd ellátogatnak sátrunkhoz készülünk egy kis ajándékkal is!
A futás ténye természetesen el fog hangzani időben a rádióban, Balázsék célja ugye most is az lesz, hogy hallgatóikon keresztül próbáljanak segítséget gyűjteni gyerkőceink támogatására! Ehhez természetesen rendelkezésre fog állni minden információ az adományok célzott elküldéséhez, hogy azt kifejezetten teljes egészében betegeink kapják meg, idén már lehetőséget nyújt a gyors adományküldésre az Adhat Vonal is... Minden információt kommunikálni fognak a műsorvezetők!
Természetesen lehet majd csatlakozni futó nagyköveteinkhez futóként is, aki kedvet érez a táv leküzdéséhez! Hamarosan jönnek bővebben az információk itt nálunk, a műsorban, illetve a közösségi oldalakon is!
Ezúton is szeretnénk megragadni az alkalmat, hogy kifejezzük köszönetünket Balázsnak, Ferinek, Janinak, és nem utolsó sorban Julinak! Várjuk a személyes találkozást, bízunk benne sikerül majd idén is sok-sok leukémiás, s más malignus vérképzőszervi, avagy csontvelő-transzplantált gyermeket nevelő családnak segítenünk közösen!

Segítsünk Dórinak- Down szindrómával születtem, harcoltam egy akut leukémiával, és túl vagyok egy életmentő szívműtéten

Dóri idén októberben lesz négy éves! Speciális fejlesztő foglalkozásokra van szüksége! Erre indítunk most egy célzott gyűjtést!

A szülők kislányuk születése után tudták meg a Down szindróma tényét, a szülés utáni percekben közölték azt csak az orvosok velük. Ez a terhesség alatt nem volt ismert dolog! Ha ez nem lett volna elég, sajnos azóta már több más, egyéb nehézségen is túl van a kis érintett, illetve ugye ebből kifolyólag kimondhatjuk, a teljes család! Dórinál fennállt egy akut leukémia is, ami szerencsére már remisszióban, szívből reméljük ez így is marad, s túl van már édes kis cukikánk egy komoly szívműtéten is!

Egy nagyon összetartó, szerető családban nő fel a kislány, ennyi gond mellett nem is lehetett volna ezt máshogy végigcsinálni, szülei és testvérei imádják, mindent megtennének érte. Dórikánk fejlesztő foglalkozásokra jár, mellette zongorázni, ez is ugye a fejlődésének a része, amit viszont már a szülei nem bírnak finanszírozni még plusz munka mellett sem nagyon, pedig fontos lenne, hogy a megfelelő sűrűsséggel jelen legyen ezeken a foglalkozásokon, amiknek a havi költsége 30 000.- Ft. Ezt a kiadást szeretnénk magunkra vállalni! Amennyiben annyi pénz összegyűlik, hogy tudjuk folyamatosan fizetni ezeket a foglalkozásokat, és esetleg maradna azon felül, abból a családnak tüzifát fogunk vásárolni, mert arra is nagy szükségük van!

Korábbi posztunkban is láthatták, Lázárért is sikerült összefognunk, megvalósult a kisfiú álma, bízunk benne így lesz ez Dóri esetében is! A foglalkozásokat vezető hölgy egyébként határozottan azt mondja, hogy Dóri kirí a sorból pozitív értelemben a többi hasonló gyerkőc közül, ha megfelelően sűrűn tudnának vele foglalkozni, szépen fejlődne! Nekünk mindenképp ez a célunk, hogy fejlődése folyamatos legyen, s mire felnő, illetve nagyobb gyerek lesz, valamennyire sikerüljön beilleszkednie a társadalomba! Kérünk ezért, ha most olvasod ezt a bejegyzést, segíts nekünk, illetve rajtunk keresztül a szülőknek ebben!

Dori

Van egy számlaszámunk, amire még a legkisebb összeget is szeretettel várjuk, utalásod, befizetésed meg tudod úgy tenni, hogy azt teljes egészében Dóri szülei kapják meg a fejlesztő foglalkozásokra! Nincs más teendő, mint a közlemény rovatban feltüntetni, "Dóri fejlődéséért"! Így a pénz megérkezésekor azonnal be tudjuk azonosítani, hogy az a kis Dórié, és tudjuk is továbbutalni az édesanyja számlájára! Mindig kommunikálni fogjuk, hogy mennyi pénz jött már Dórinak, kövessétek ezt kérünk nyomon, hogyha segítettetek! A számlaszám a következő: Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány 11743002-20194468-00000000

Hogyha utalni nem tudsz, de szívesen segítenél egy 250.- Ft-os SMS üzenet elküldésével, akkor semmi mást nem kell tégy, csak a 41-es számot elküldeni a 13600-as telefonszámra! Roppant fontos, hogy mellette oszd is meg a posztot, talán rajtad keresztül szintén egy olyan emberhez jut el az írás, aki tud, s szeretne is segíteni a kislánynak! Köszönjük szépen!

Egy sűrű nap története- Miskolcon és Debrecenben jártunk a kórházban, illetve másik két betegnél is egyben

Miskolcon a Velkey László Gyermekegészségügyi Központban jártunk ma, ahol hét kis bentfekvő betegnek tudtunk segítséget vinni. A fertőtlenítőszer vásárlásaikba tudtunk segíteni a családoknak, illetve az útiköltség kiadásaikból vettünk le egy kis terhet a vállukról! Aztán Debrecenben is jártunk, meglátogattuk a kis Csabit. Siettünk nagyon, így sokáig nem tudtunk maradni, de azért a szülőkkel sikerült pár szót váltanunk. Csaba jól van, tegyük hozzá a körülményekhez képest persze...ottlétünkkor egész végig valami kis videójátékot tanulmányozott. 🙂 Milyen jó azért, hogy van ami így leköti, hisz tapasztalatból tudjuk mondani, bizony nagyon unalmasan tudnak telni a napok a kórteremben. Talán, ha minden igaz holnap haza is mehet Csabi pár napra...ismét jól fog esni egy kis töltődés! 👍

Hazafelé betértünk Boconádra Lázárékhoz is, személyesen adtuk át nekik a kisfiú által hőn áhított wellness pihenés utalványát, amit reggel Miskolcra menet átvettünk a hoteltől. Aki nem tudná még, a mezövesdi Hotel Balneoban fog eltölteni a kisfiú szüleivel két éjszakát! Ezen felül még a neki címzett adományokból élelmiszer utalványt kapott a család, bármit tudnak majd vásárolni, ami a SPAR polcain megtalálható! ...illetve az útiköltségeikhez járultunk hozzá benzinkártya biztosításával!

Aztán még este siettünk Székesfehérvárra, oda meg a "madaras" hipermarketbe, mert egy helyi CLL beteg idősebb hölgynek vettünk ott egy új mosógépet! Pár napja teljesen megadta magát a régi masinája, amit javítani már nem lehetett, nem volt érdemes...így nem maradt más, mint a csere! Hisz mosógépre szükség van, esetében meg ugye pláne, hisz 73 évesen senki nem várhatja el, hogy kézzel mosson a hölgy!

Szóval sűrűre sikeredett a mai nap is. Megosztunk veletek pár fotót egybe sűrítve, olyan gyerekek fotóit, ahol a szülők és az érintett is megengedte azok közlését! A többiek inkább kérték, hogy ne szerepeljen róluk nyilvános közegben kép! Ezt egyértelmű tiszteletben kell tartanunk, s természetes, hogy abban is tartjuk!

Miskolcon Jartunk

Amennyiben úgy érzed fontos az a munka, amit mi végzünk, segíts nekünk egy 250.- Ft-os SMS üzenet elküldésével! Nem kell mást tégy, csupán a 41-es számot elküldeni a 13600-as telefonszámra! Köszönjük szépen!

Bizony nem semmi volt, amin ez a kislány végigment! Melletük álltunk többször a harcban!

A közelmúltban egy korábbi kis támogatottunk édesanyjával futottunk össze a Szent László Kórház udvarán egy ott tartózkodásunk idején, aki a segítségünket kérte. A 12 éves Brenda is lehet mondani megjárta már a poklok poklát, nagyon sok nehézségen van túl! Az alapbetegség esetében egy Krónikus Myeloid Leukémia (CML), kétszer is transzplantálták már. Három éve év elején derült ki a betegség, majd 2015 telén volt az első, s 2016 tavaszán a második beültetés. Ez után közel másfél évet töltöttek kórházban folyamatosan, más betegségek is bejöttek Brendánál, de a sok-sok megpróbáltatást, szenvedésekkel teli kezeléseket felnőtteket meghazudtoló módon állta a nagylány.

Jelenleg kéthetente kell menniük a kórház ambulanciájára, ott vénás kezelést kap még Brenda, illetve kéthavonta MR vizsgálatra is járnak a kialakult agyi limfóma miatt. Az, hogy mehet e szeptemberben a nagylány iskolába kérdés, az orvosok fogják eldönteni addig!

Brenda

Mi a családnak innen is minden-minden jót kívánunk, kellemes nyarat amennyire csak lehet, s természetesen ennyi szenvedés után most már jó egészséget!

Azért, hogy minden új beteget, illetőleg a korábbi kis támogatottainkat minél hamarabb a megkeresés után tudjuk támogatni, ezekért Ön is tehet! Nem kell nagyban gondolkodni, elég ehhez egy 250.- Ft-os emelt díjas hívás, vagy épp SMS üzenet elküldése! Kérjük, küldje el a 41-es számot egy SMS-ben a 13600-as telefonszámra, illetve ossza meg posztjaink, ezzel is sokat segít! Köszönjük!

A táborból hazafelé megálltunk Jánoskáéknál is, náluk az iskolaszerek megvásárlásában segédkeztünk

Tegnap hazafelé a bogácsi táborból útközben Hatvannál egy korábbi kis támogatottunkkal is összefutottunk. Már jóval hamarabb megbeszéltük, s most a hatvani Tesco áruházban találkoztunk is Baranyi Jánoskával, s szüleivel.
Itt az iskolaszerek megvásárlásában tudtunk pici segítséget nyújtani a családnak! Bár siettünk, de jó volt látni együtt a családot, legfőképpen, hogy jól van a nagyfiú! Beszélgetésünkből hamar kiderült, hogy nem várja az iskolakezdést, dehát hogyha visszaemlékszünk, s szívünkre rakjuk a kezünk, annak idején a legtöbben mi is így voltunk ezzel! 🙂

Janoska Tamogatasa

További jó egészséget neked Jánoska, sok-sok ötöst kívánunk az ellenőrzőkönyvbe!

Táboroztunk, ejh de jó is volt- 2017 07. 30.- 2017 08. 03.

Ez az idei volt az első tábor szervezésünk, de elfogultság nélkül mondhatjuk, nagyon jól sikerült! Öt érintett családnak tudtunk négy felejthetetlen napot biztosítani egy közös pihenés formájában. Július 30-án, vasárnap volt az érkezés, s csütörtök reggeli után kellett elhagyniuk a családoknak a szállást. Nem kell mondjuk, szívesen maradt volna még mindenki! Bogácson voltunk, egy a Bükk lábánál található turistaparadicsomban, ahol szinte folyamatosan együtt voltak a résztvevők. A Margaréta Apartmanházban volt a szállásunk, ahol reggelente ébredezés után az éttermi részen mindenki finom reggelit kapott. Minden napra jutott valami kis program, volt köztük fürdés, a Bükki Nemzeti Park látogatása "szafari" busszal, csillámtetoválás, amit az egyik kis gyógyult betegünk nővére készített a lurkóknak, esténként jó kis beszélgetések, közös dinnyézés...stb. Minden nap este lefekvés előtt írtunk egy aznapi beszámolót a közösségi oldalunkra, amit most itt alább a honlapunkra is bemásoltunk. Olvassátok szeretettel, de mindenek előtt kattintsatok az alábbi linkre, aminek segítségével meg tudtok nézni egy kis videós beszámolót a táborról. Annyi sok szuper fotó készült, hogy egyesével nem lehetne ide feltölteni őket, így összevágtunk egy kis montázst:

https://www.youtube.com/watch?v=m-uCwQ1C0n4&t=66s

2017 Nyari Tabor Bogacs

El kell mondjuk, hogy az adjukossze.hu portálon való gyűjtésből, illetve egy hatalmas céges támogatás segítségével tudtuk a tábor költségeit fedezni. Ebben a négy napban semmiről nem kellett gondoskodniuk a családoknak, csak hogy jól érezzék magukat! Mi tudtuk fizetni a szállásköltségeket ugye a hozzá tartozó reggelivel, mi fizettük a teljes napi ellátást. A fürdőhöz közeli Öreg malom Étteremben ebédeltünk, itt mindig már előre megbeszéltük mi lesz az ebéd. Az első nap csirkepaprikást kaptunk galuskával és káposzta salátával, a második nap paprikás krumpli volt a csapat ebédje tejfölös uborkasalátával, a harmadik nap pedig bolognai spagettit szolgáltak fel. Ebédre mindig asztalonként egy-egy nagy közös tálban kaptuk a földi jókat, aztán vacsorára mindenki a' la carte választhatott az étlapról, ki-ki amit szeretett volna! Ezen felül mi fizettük ugye a családok belépőjét a strandra, napi költőpénzt tudtunk biztosítani nekik amiből a szülők fagyit, gofrit, főtt kukoricát, stb.-t tudtak vásárolni gyermekeiknek, illetve mi álltuk a családok oda, s visszaútját, ami a benzinköltségek kifizetését illeti. Egy család vonattal és busszal érkezett, eléjük kimentünk ugye egyértelmű a buszmegállóba, illetve nekik a vonat és buszjegyáraikat előre kiutaltuk.

Ezúton is nagy köszönet illeti mindazokat, akik segítették ennek a tábornak a létrejöttét, illetve hatalmas kézfogás jár a Workerline Kft cégtulajdonosának is, hiszen ő több százezer forinttal járult hozzá a gyerekek felhőtlen kikapcsolódásához! Ezekben a mosolyokban, amiket a fenti csoportképen láttok, bizony mind-mind benne vagytok Ti is! A "köszönöm hűtőmágnesek" készülnek, hamarosan megküldjük őket minden tábor támogatónak! Na de lássuk akkor a napi beszámolókat:

Nyári Tábor 2017 Bogács- 1. nap

Egy pörgős nap áll mögöttünk, a reggeli órákban indultunk Bogácsra, hogy várjuk majd kora délután a táborlakókat, akik jelentjük sikeresen meg is érkeztek! Délután fél három-háromra együtt volt a kis "Tegyünkös" csapat! 👍💪
Ez az első nap a szállás elfoglalásával, ismerkedéssel, barátkozással telt, el kell mondjuk, már most az első napon voltak látogatóink is, de róluk egy következő posztban fogunk írni, nem szeretnénk most egy mondatban gyorsan letudni, hisz egy roppant kedves gesztussal élt felénk egy abádszalóki család!

Szóval miután mindenki megérkezett, s elfoglalták a családok apartmanjaikat, utána volt egy össznépi megbeszélés, bemutattuk egymásnak a családokat, megbeszéltük, hogy mi lesz a program, stb.
Azt mondják, hogy a jó társaságban rohan az idő, nos így volt ez esetünkben is, mert bizony azon kaptuk magunkat, hogy szinte szedelőcködhetünk a vacsorához! 🙂

Egy rövid kis érkezés utáni pihenő, pici szusszanat, s egy frissítő zuhany után útba indult kis csapatunk az étterem felé. Egy szuper kis helyen foglaltuk az étkezéseket, a régi malom épület udvarán kialakított éttermi teraszon volt egy játszótér is, amíg készültek az étlapról kiválasztott finomságok, addig itt a gyerekekkel tudtunk picit játszani, hintázni, fogócskázni, stb.

Az időnk fenomenális, talán egy picit melegebb is van, mint kellene, a hely csudaszép, azt hisszük jó kis napok elé nézünk! 🌞🌈

Holnap birtokba vesszük a helyi strandot, pancsolós napunk lesz! 🌊 Reggeli után indul is csapatunk a fürdő felé, a lubickolást csak addig fogjuk megszakítani, amíg kimegyünk az Öreg Malomba ebédelni! Aztán a vacsi után itt a szállás udvarán reményeink szerint majd jókat fogunk beszélgetni közösen egy-egy dinnye szelet lekanyarítása, s elfogyasztása mellett! 🍉

Keddre terveztünk egy kis kiruccanást délelőtt, ha már egy ilyen gyönyörű környezetben vagyunk, akkor megnézzük a közelben lévő subalyuki barlangot, úgy hallottuk a helyiektől, hogy van itt Bogácson egy túra busz, ami be tud minket vinni a Bükki Nemzeti Park területére is, ahol egy vízesést is megcsodálhatunk majd... Érdeklődünk a program felől, hisz gyermekeinknek biztosan nagy örömet okoznánk vele! 🙂 ...és tegyük hozzá, a sok-sok kórházban, esetenként steril bokszban töltött hetek, hónapok után bizony ez sokkal jobb helyszínnek, programnak ígérkezik! 👍

Köszönjük szépen minden támogatónknak, hogy létre tudtuk hozni ezt a tábort! Ígérjük sok-sok mosolygós fotóval, akár élő bejelentkezéssel fogunk jönni egész csütörtökig!

Most viszont nyugovóra térünk mi is, a családok már alszanak, hogy aztán reggel újult erővel indíthassuk a napot!

- Előző posztunkban egy abádszalóki kedves családra utaltunk, s most el is szeretnénk röviden mesélni, hogy mit tettek ŐK a leukémiás gyermekekért! (Nem véletlen a nagybetű!)

Szóval pár napja csörgött a telefonunk, a vonal másik végén az 'együtt többre vihetjük' pólós hölgy volt. Azt kérdezte tőlünk Krisztina, aki folyamatosan nyomon követi munkánk, hogy a gyerekek között, akik a táborban lesznek, van e olyan gyerek, aki esetleg nem ehet valamit? Válaszunk ugye az volt, hogy nincs, hisz ezek a gyerekek, akiknek most ezt a tábort szerveztük, már szerencsésen túl vannak a kezeléseken, ki-ki a csontvelő-transzplantáción, immunrendszerük helyreállt, hisz ugye máskülönben nem is tudtuk volna őket hívni!

Nos, visszatérve a telefonáló hölgyre, ma egy pár perc erejéig eljöttek a mi kis betegeinkhez 70 km-ről... tudják miért? Hoztak nekik/nekünk finom otthon sütött házi sütit! 😢
Még most így a telefon klaviatúrája mögött is könny szökik a szemünkbe, persze ezek nem a fájdalom könnyei, sokkal inkább a meghatódottság, hála könnyei! Olyan jó érzés, hogy vannak ilyen emberek! Eljöttek 70 km-ről, mert sütöttek a gyerekeinknek sütit!!! Annak idején tíz éve ott a steril bokszban még nem gondoltam, hogy a betegségem ilyen rendkívüli emberekkel fog megismertetni! Hálás vagyok a sorsnak! ❤️

A fehér pólós hölgyék, Krisztináék még a nagyon finom sütin kívül hoztak két nagy zsákban labdákat, egy nagy szatyor plüss figurát, mindenkinek Kinder tojást, s sok-sok Pez cukrot!

Kedves Krisztina! Ezúton is nagyon-nagyon szépen köszönjük ezt a nagy adag kedvességet!!! Reméljük munkánkkal rá is fogunk szolgálni! Üdvözöljük innen is az édesanyját, s természetesen önöket! A 🌸 mindenképp az Öné!

Bogacs

Az átadás pillanatai. Isteni volt a finom házi süti, gazdára talált minden kis plüss figura is, s nagyon örültek a gyerekek a labdáknak, kinder tojásoknak, PEZ cukroknak! Köszönjük!!!

 

Nyári Tábor 2017 Bogács- 2. nap

Ma ismét egy fergeteges nap ért véget, pár perce mentek fel a gyerekek szüleikkel az apartmanjaikba! Ez iskola időben nyilván nem annyira elfogadható, de így a nyári vakáció idején talán pár alkalommal megengedett! 🙂

Reggel mindenki üdén, frissen ébredt, a reggeli tojásrántotta, kőrözött, dzsem, illetve péksütik elfogyasztása után újult erővel közösen elindultunk a fürdőbe. Mihamarabb próbáltuk a jegyvásárlást megejteni, felkerültek a zöld karszalagok a kezecskékre, s már birtokba is vehettük a strand medencéit, csúszdáit! Egy nagy, lombos gesztenye fa alatt találtunk is egy szuper szabad placcot, ahová aztán leterítésre kerültek a plédek, törülközők, aztán a nagy melegben mindenki alig várta már, hogy csobbanhasson a hűsítő vízbe! 🙂

Délben egy ízletes csirke paprikással vártak minket a szomszédos étteremben, ahonnan többen ebéd után egy kis csendes pihenőre visszatértek a szállásra a csöppségekkel, de aztán még délután is szinte mindenki visszatért a hűsítő medencékhez. 🙂

Vacsizni fél hétre vártak minket, ekkorra volt megbeszélve jelenésünk, így próbáltunk nem késni! Miután mindenki jóllakott, visszatértünk a szállásunkra, ahol felvágtuk a délután vásárolt görögdinnyét, majd annak majszolása közben jókat beszélgettünk, gyerekek felnőttek egyaránt. Az egyik kislány elhozta a csillámtetkós készletét, amivel mindenkinek készített valami kis csillámló gyönyörűséget a kezére...kiosztásra kerültek a tegnap kapott plüss játékok is... Sajnos hamar ránk sötétedett, így nyugovóra kellett térni, de sebaj, holnap annál kipihentebben fog ismét indulni a nap!

Ma is ugyanolyan hálával köszönjük a támogatásokat, hisz nélkületek nem jöhetett volna létre ez a tábor, s hasztalan lenne Alapítványunk létezése is! A gyerekek jól érzik magukat, ez tisztán látszik a sok mosolygós szájacskából, csillogó szempárakból... Ezekért érdemes dolgoznunk, s ezek nektek, a mi segítőinknek talán a legnagyobb köszönet is egyben! Legyen ez a végszó! ❤️

#oleles #adnijo #tegyunkleukemia

Nyári Tábor 2017 Bogács- 3. nap

Ma csak azért tértünk nyugovóra, mert teljesen ránk sötétedett! Egyébként még minden bizonnyal kint lennénk az apartmanház udvarán, vagy a hozzá kapcsolódó játszótéren! 🙂 Ma senki nem volt álmos, még a legkisebbek is később mentek lefeküdni, mint eddig! Na de kezdjük a legelején!

A napot reggeli után a bogácsi templomban kezdtük, a falu Manci nénije bemutatta kis csoportunknak Bogács műemlékét, a XIII. században épült Szent Márton-templomot. A parókia egy másik épületében pedig egy "babamúzeum" van berendezve, ahol szintúgy a mi drága Manci nénink kalauzolt minket! Mindenkinek ajánljuk figyelmébe a kiállítást, aki esetleg erre jár, Manci nénit pedig innen is öleljük!

A templom történetének megismerése, s a plébánián való gyönyörű babák megnézése, illetve a plébános Úr kutyusának simogatása, megszeretgetése után ismét a fürdő felé vettük az utunk. Az ebédig lubickolás volt, délután a nagy forróságban csendespihenő, majd később ismét pancsolás! Aztán ma este egy pizza partit rendeztünk, vásároltunk üdítőket, a tegnapi görögdinnyéből is maradt bőven... egy nagyon jó kis hangulatú estébe torkolt a mai nap, és hát valóban úgy van, ahogy kezdtük a bejegyzést, ha a napocska még mindig sütne, valószínű még mi is kint nevetgélnénk, csúszdáznánk, libikókáznánk, homokoznánk...

A sok vidámság mellett két szomorúbb dologról is be kell sajnos számoljunk! Reggelre a kis Levinek és Kisöccsének Bencének hőemelkedése lett, korán hívtuk is az egri kórházat, ahová a reggeli után be is vitték a két kisfiút a szülők. Bízunk benne semmi komoly, délutánra már viszonylag jobban voltak a fiúk, tudtak picit fürdeni is, illetve az esti "mulatságnál" is jól érezték magukat a srácok! 🙂 A másik szomorú dolog, hogy az egyik anyuka elesett a fürdőszobában, nagyon fájlalta a kezét, a vacsorát is az apartmanjukban fogyasztotta el. 🙁Nagyon sajnáljuk a dolgot, bízunk benne reggelre elmúlnak a fájdalmai, s még az utolsó napot tudja majd élvezni ő is! Holnap is mozgalmas napunk lesz, reggel egy úgynevezett Safari buszos kiránduláson fogunk részt venni, majd este lesz a tábor záróestje, így most búcsúzunk, beszéljenek helyettünk a képek!

Nyári Tábor 2017 Bogács- 4. nap

Sajnos mindennek vége szakad egyszer, -szokták volt mondani-, így eljött életünk első táborának is az utolsó napja! 🙁
Ugyan véget ér holnap reggel ez a közös kis pihenés, de nem vagyunk azért annyira szomorúak, hisz ismét tudtunk tenni valamit, valamit, ami reményeink szerint öt érintett családnak széppé, szebbé varázsolta a nyarat! Többen voltak, akik önerőből nem tehették volna meg, hogy elvigyék gyermekeiket pihenni, így mindenképp úgy érezzük, hogy igenis jó volt, hogy megszerveztük ezt a közös kikapcsolódást! Ezek a gyerekek, ezáltal a szülők, s nem utolsó sorban a testvérek is épp elég szörnyűségen mentek már keresztül, ideje, s megérdemlik, hogy most már csak jó dolgok történjenek velük! ❤️

Mára egy úgynevezett Szafari buszos kirándulást szerveztünk délelőttre. Reggel 09:00-ra jött értünk a szállásra a megrendelt nyitott kis járművünk, s elvitt minket a Bükki Nemzeti Park területére. Gondoltuk, ha már egyszer itt vagyunk ezen a gyönyörű helyen a Bükk lábánál a Hór völgyében, hát kár lenne kihagyni ezt a túrát! Nagyon nagy meleg volt ma ránk, így annál jobban esett a hűs erdős ösvényeken utazni a nyitott buszocskában! 🙂 A képek magukért beszélnek, milyen szép tájakat láttunk! Jól elhúzódott ez a kis kiruccanás, voltunk egy forrásnál, illetve barlangnézőben, egy vár maradványainál, ahol a sofőr bácsi mindig sok-sok érdekes információval látott el minket! Fél egyre, épp akkorra, amikorra meg volt rendelve az ebédünk, visszaértünk járművünkkel az étteremhez, ahol már vártak minket a finom ebéddel! Mindenki ki volt éhezve, így jól esett az étel!

Délután pihi volt, a picik, aki csak tudott aludtak egyet, majd a későbbi, délutáni órákban, amikor már nem volt talán olyan égető ereje a napnak, még utoljára meglátogattuk a strandot! Este hazafelé a fürdés után jól esett mindenkinek a vacsora is az Öreg Malomban. Szállásunk udvarán még dumcsiztunk egy picit, a gyerekek körülöttünk játszadoztak, aztán mostanra már mindenki felment a szobájába pihenni!

Már csak én ülök itt kint az apartmanház udvarán a sötétben... ciripelnek a tücskök, hűsebb most már a levegő is... próbálom visszaidézni a pillanatokat, mert bizony sok-sok gyermeki mosollyal, kedves gesztussal, tartalmas beszélgetéssel, pozitív élménnyel lettem gazdagabb! Olyan jó volt, hogy a pici Dóri, aki még beszélni sem tud, de többször engem keresett, "Kriszi" hol van, amikor megfogta a kezem, s mondta "gyeje"...amikor a kis nővérkéje odaült magától az ölembe...amikor csak ültem, s figyeltem hogy csibészkednek a nagyobb fiúk, Matyi, Zsombi és Berci...amikor a kis Levi mindig utánam kiabált, amikor épp mennem kellett valahová, hogy "hová mész Krisztián?"...amikor a kis Emi a mai kiránduláson hazafelé jókat nevetett...sorolhatnám!

Ez a közös élmény most egy újabb löketet adott...dolgoznunk, dolgoznunk, s dolgoznunk kell tovább, mert ezek a kis gyerekek, s tegyük hozzá a felnőtt betegek is, bizony számítanak ránk!
Ha teheted segítsd munkánk egy emelt díjas SMS üzenettel, egyszerűen a 41-es számot kell elküldeni a 13600-as telefonszámra...de segíthetsz úgy is, hogy az neked pénzedbe nem kerül! Kedveld oldalunk, s mellette oszd is meg posztjaink, illetve gondolj ránk minden év elején, amikor az adód 1%-át ajánlod fel! Köszönjük!

Köszönünk minden segítséget! Adjuk szeretteik hangját támogatásként a kis betegeknek a legnehezebb időszakban!

Azt, hogy mennyire fontos a nehéz időszakban, amikor egyedül vagyunk a csontvelő-transzplantációs steril bokszban szeretteink hangja? Mindenki gondolhatja rá a választ...mi tapasztalatból tudjuk, hogy felbecsülhetetlen! Pénzzel nem mérhető! A napokban láttunk egy érintett édesanya közösségi oldalán egy posztot, az alábbi képpel, ami nagyon megérintett minket. Így kezdődött az anyuka írása: "Olyan meleg van, mintha nyár lenne, csak nincsen dinnye..."
...mesélte ezt annak idején nagymamájának Berci 2014 februárjában a transzplantációs bokszból.

Mint láthatjuk telefonon tudta ezt csak megtenni a kis beteg, hisz a transzplantációs bokszban nincs látogatás! Látni egy üvegfalon keresztül láthatják a betegek szeretteiket, hangjukat pedig csak telefonon hallhatják, hisz nincs személyes kontaktus a fertőzésveszély végett!

A poszt alapján jött az ötlet, hogy szeretnénk visszahozni a korábban csak "vándorló telefonnak" nevezett tárgyi támogatás formánkat! Hogy mit is takar ez a fogalom? Szeretnénk vásárolni egy mobiltelefont, hozzá egy korlátlan beszélgetésre jogosító előfizetést, amit mindig olyan beteghez helyeznénk ki, akit épp transzplantálnak! Ezen a telefonon keresztül bármikor tudna beszélni bármelyik kis beteg az otthon maradt egyik szülővel, -hisz ugye valakinek dolgozni is kell, amíg a gyerekek a másik szülővel a kórházban gyógyulnak-, az aggódó nagymamával, nagypapával, testvérrel, rokonokkal, barátokkal, sorolhatnánk!

Szóval ismét egy célzott gyűjtést indítunk, azzal a céllal, hogy valóra tudjuk váltani ezt a gondolatot! Szeretnénk, hogyha összegyűlne annyi pénz, hogy az két évre, amíg a hűségidő tartana fedezze a költségeket! Amint rendelkezésre fog állni ez a pénz az adományokból, azonnal meg is vásároljuk a készüléket a hozzá tartozó előfizetéssel, s másnap már munkába is állítjuk "vándortelefonunkat"!

Berci Vandortelefon

Akinek szimpatikus a kezdeményezés, ők a következőek szerint tudják támogatásukat eljuttatni Alapítványunkhoz:

Utalás:
Számlatulajdonos: Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány
Számlaszám: OTP; 11743002-20194468-00000000, vagy Magnet Bank: 16200106-11574312-00000000
Közlemény: Telefon
(Bármely OTP, vagy Magnet Bankfiókban természetesen mód van a számlaadatok megadása után személyesen pénztári befizetésre is, annak, aki nem tud utalni.)

Online bankkártyás adományozás:
http://adhat.hu/niok/online-donation/179464
Megjegyzés rovatba kérjük beírni: Telefon

Köszönünk minden segítséget! Adjuk szeretteik hangját támogatásként a kis betegeknek a legnehezebb időszakban!

Akinek nincs lehetősége, hogy utaljon, viszont egy 250.- Ft-os emelt díjas SMS üzenetet szívesen elküldene betegeinknek, hogy segítsen nekik, azt is nagyon köszönjük a gyerkőcök nevében is! Ebben az esetben egyszerűen a 41-es számot kérjük elküldeni a 13600-as telefonszámra!

Önkormányzati felhívásra került látókörünkbe egy család, akiknek most az otthoni megfelelő higiénés körülmények kialakításában segítettünk

A közelmúltban a tiszasülyi önkormányzattól keresett meg minket egy hölgy, hogy segítsünk egy, a településükön lakó családnak. Korábban már kapcsolatban voltunk a hölggyel, aki anno egy másik családra hívta fel a figyelmünk. Anno is, és most is természetes, hogy segítettünk, segítünk!

Azonnal jeleztük a szóban forgó önkormányzati dolgozónak, hogy kérünk egy elérhetőséget a családhoz. Megkaptuk az anyuka elérhetőségeit, elmondtuk nekik mire lesz szükség a támogatásukhoz, s most már tudjuk is utalni a segítséget! Az anyuka ezekkel a sorokkal mutatta be történetüket, amit engedelmükkel meg is oszthatunk:

"Tomika kisfiunk szépen cseperedett, elkezdte az óvodát, fejlődött, ügyesedett. Idén május közepén hurutosan kezdett el köhögni, majd elkezdte gyengének érezni először az egyik lábát, majd a másikat is, tenyerén kiütések jelentkeztek, étvágya rossz lett, aluszékony, majd a jobb kezén hematóma jelent meg, ekkor már nem tudott lábra állni. A háziorvos a kezén megjelenő hematóma miatt azonnal küldött kórházba minket, ahol vérvétel és kivizsgálás után leukémia gyanúja miatt a II. sz. Gyermekklinikán találtuk magunkat, ahol bebizonyosodott, hogy Tomika Akut Lymphoid Leukaemiában szenved! Azonnal elkezdték a sokáig húzódó kemoterápiás kezelést. Jelenleg közeledünk a 33 nap végéhez, pénteken lesz a lumbálás. Sajnos a 15. nap után eredményünk nem lett jó, még nagyon sok rossz sejtünk volt. Bízunk, hogy most minden eredményünk megfelelő lesz, és folytathatjuk a protokoll szerinti kezeléseket! A családunk, a közeli barátaink lehetőségeikhez mérten próbáltak segíteni ebben az időszakban. Tiszasüly Budapesttől kb. 110 km-re található. Az ingázás nagy anyagi terhet rótt ránk. Jelenleg Tomika állapota kielégítőnek mondható, amikor csak tudunk Tomikával hazajövünk a kórházból, mivel apukával itthon van a kistetsvér, akit ugyancsak megvisel ez az időszak!

Tomika 1

Az Alapítványtól bármiféle támogatást, segítséget elfogadunk. Nagyszülőkkel élünk egy családi házban, ahol mindenképp szükség lesz egy tisztasági festésre."

A családot most kérésüknek megfelelően annak érdekében támogattuk, hogy az otthoni megfelelő higiénés körülmények realizálódjanak. A család számlájára a támogatásukat a festetésre és fertőtlenítőszer vásárlásra utaltuk ki!

Innen is biztatjuk őket, fel a fejjel Tomcsi! Hogyha legközelebb megyünk Miskolcra a hematológiai centrumba, akkor mindenképp teszünk majd egy kis kitérőt feléjük is!

Köszönjük mindenkinek aki segíti munkánk! Ezt már meg lehet tenni egyetlen emelt díjas hívással, avagy SMS üzenet elküldésével is ! Bővebben: www.tegyunkleukemia.hu/hogyan-segithet

Alkossunk cseppekből-tengert! Segítsen célzott adományával betegeinknek!

A cseppekből-tengert aloldalunkat kifejezetten azzal a céllal hoztuk létre, hogy célzott gyűjtést szervezzünk betegeinknek! Az oldal három betegnek teszi lehetővé, hogy egy időben támogathassák adományukkal őket az emberek! A három beteg, akik várják a segítséget:

Klora

Kolecevic Lora

Lora egy második gyermek, akinek sajnos testvére szívmegállás miatt meghalt. A 12 éves kislány alapbetegsége egy Hodgkin Lymphoma, ami úgy derült ki, hogy szülei a nyakán, a kulcscsont feletti részen egy 5 cm-es megduzzadt nyirokcsomót észleltek. Az egész egy köhögéssel, megfázással, lázzal kezdődött. A magas láz antibiotikum hatására sem csillapodott, a gyulladási értéke nagyon magas volt a vérében, ezért egy teljes kivizsgálásra kórházba kerültek, ahol felállították a fenti diagnózist. A család Újvidéken él, noha magyar állampolgárok. Lora első kezelését is ez okból Újvidéken kapta, ez után döntött úgy a család, hogy Magyarországon szeretnék gyógyíttatni gyermeküket. A mindennapi megélhetéshez kérték a mi, illetve az Önök segítségét! Kérjük, aki teheti, segítsen Lorának! Lorát bárki bankkártyája segítségével támogathatja pár kattintás után egy biztonságos banki felületen keresztül: /cseppekbol-tengert

 

Bgergo

Buczku Gergő

Gergőt már korábbról ismerhetik azok, akik nyomon követik munkánk. Ő az egyik kis betegünk, akit mi a legjobban csodálunk! Alapbetegsége Gergőnek egy agydaganat, azért tudtunk, illetve tudunk mi is a családnak segíteni, mivel ugye Gergő korábban átesett egy csontvelő-transzplantáción a teljes gyógyulás reményében. Folyamatosan tartjuk a kapcsolatot a családdal, kapjuk tőlük a fotókat, videofelvételeket, amiken napról-napra láthatjuk, miként javul a kis hős állapota. Nem olyan rég még egy olyan videót osztott meg velünk a család, amin Gergő csak járókerettel, illetve szoros szülői felügyelettel tudott megtenni nehézkesen pár lépést, manapság pedig a közelmúltban már egy olyan felvételt kaptunk, ahol nyoma sincs a járókeretnek, Gergő szépen, saját erejéből, s egyre szebb testtartással tud járni! Ők most abban a fázisban vannak, hogy kéthavonta járnak vérkép kontrollra, és háromhavonta pedig MR kontroll vizsgálatra. Gergőre attól függetlenül, hogy jól van, nagyon kell még vigyázni, a gyenge immunrendszer miatt fokozottan ügyelni kell a megfelelő higiénés feltételek meglétére. A családnak a megemelkedett fertőtlenítőszer kiadásaikban, illetve a mindennapi élelmiszer vásárlásaikban szeretnénk segíteni. Aki teheti, kérjük itt is segítsen, jó helyre megy az adomány! Gergőt bárki bankkártyája segítségével támogathatja pár kattintás után egy biztonságos banki felületen keresztül: /cseppekbol-tengert

 

Berik
 

Bandzsók Erik

A képen látható fiatalember egy 16 éves akut leukémiás beteg, akinek betegségét 2016 tavaszán diagnosztizálták. Akkor azonnali hirtelenséggel el is kellett kezdeni protokoll szerinti kezelését. Nem rég fejezték be a sugárterápiát, gyógyszereket beállították, két hetente kell járniuk kontroll vizsgálatra. A család két dolog miatt is a segítségünket kérte, az egyik, hogy elromlott az autójuk, ami azért jelent ugye nekik nagy problémát, mert Eriknek tömegközlekedéssel egyenlőre a fertőzésveszély miatt nem szabad közlekednie, a másik, hogy fiatalember szobájának egyik fala eddig nem ismert okokból nagyon megrepedt, s nincsenek a családnak félretett tartalékai, amiből kijavíttathatnák azt! Egyenlőre a fiatalember, amíg kiderül statikailag, hogy mennyire veszélyes ez a falrepedés, ki is költözött a szobából! Kérjük, ha teheti, segítsen a családnak! Eriket bárki bankkártyája segítségével támogathatja pár kattintás után egy biztonságos banki felületen keresztül: /cseppekbol-tengert

Az így beérkező pénzeket az Alapítvány célzott támogatásként kezeli, azaz a teljes összeget, mindenféle levonás nélkül az a beteg kapja meg, akinek szánja!

Utoljára, de nem utolsó sorban el kell mondjuk, a fenti gyermekek szülei, a gyerekekkel való egyeztetés után mindannyian beleegyeztek, és jóváhagyták adataik, illetve a fotók közlését! Erről minden esetben a dokumentum lefűzve megtalálható könyvelésünkben!

1