Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány
Bankszámlaszám: 11743002-20194468-00000000 vagy 16200106-11574312-00000000 Bírósági bejegyzés száma: Pk.60.128/2010/2./I. szám
Szlogen

Elkészült új Facebook képkeretünk, bárki kipróbálhatja saját profilképén

Elkészült új Facebook képkeretünk, próbáld ki Te is, hogy mutat a saját profilképed vele! 😉

Segítsd ekképp is népszerűsíteni telefonos kampányunkat! Kattints a képre, s utána egy klikkeléssel aktiválhatod is keretünket a saját fotódon! Köszönjük, hogy ezzel az ingyenes gesztussal is segíted a leukémiás betegeket! ❤️

Facebook Kepkeret

Jelentkezz csontvelő donornak! Őssejt donációról közérthetően

Te véradó vagy? Arra gondoltál már, hogy jelentkezz csontvelő-donornak is? Hallottál a dolog fontosságáról, ismered az eljárást, vagy szeretnél róla többet tudni? Jó helyen jársz!

Kezdjük is a legfontosabb információkkal, ami a legtöbbek első kérdése! Tudni kell, a csontvelődonort, amikor a jelentkezésen túl a gyakorlatban is donorrá válik, nem éri nagy fájdalom, s egészségkárosodást sem szenved! Nyomatékosítsuk picit, hangsúlyozzuk még egyszer, a donort nem éri különösebb nagy fájdalom, s semmilyen egészségkárosodást sem fog szenvedni! 

A közhiedelemmel ellentétben nem műtétről, nem a csontjaid fúrásáról van szó! Volt erre példa régen, de ma már nem így működik a dolog! Csupán pár tűszúrásról beszélünk! Igen, jól olvastad, pár tűszúrás árán megmentheted egy beteg embertársad életét! Érdekel, hogy hogyan? Olvass tovább! 

Első lépés, menj el egy véradásra! Ott jelezd a művelet előtt a vért vevő személyzetnek, hogy csontvelő donornak is jelentkeznél egyben! Ekkor az fog történni, hogy egy picivel több vért fognak levenni tőled, amit ki tudnak vizsgálni. Ekkor végeztél is a teendőiddel egy időre, de ezzel még nem sikeres a jelentkezésed! A véradás után várj egy picit, s pár hét elteltével, hogyha nem kapsz semmilyen értesítést az OVSZ-től, menj vissza a véradásod helyére, s erősítsd is meg szándékod! Csak ez után leszel potenciális donor! 

INFORMÁCIÓ: Az OVSZ csak abban esetben fog értesíteni a véradásod után, hogyha valamiféle kizáró tényezőt találtak a levett vérmintádban. Fontos még továbbá, hogy a véradásod után maximum 50 napod van rá, hogy visszamenj donornak való jelentkezési szándékod megerősítésével! 

Ekkor ki kell majd tölts egy jelentkezési lapot, hogy felkerülhess a nemzetközi donorlistára, de ekkor még mindig nem vagy donor! Ekkor nem is kell őssejtet adnod, csak simán bekerülsz a rendszerbe egy szám azonosítóval. 

Ezek után, hogyha a világban bárhol van egy olyan beteg, akinek Te genetikailag megfelelsz, úgy fel fogják veled venni a kapcsolatot, vállalod e, hogy a gyakorlatban is donor légy! A válasz nyilván egyértelmű, IGEN, hisz ezért jelentkeztél, hogy sejtjeiddel új életet adj egy betegnek! Csupán érdekességképpen: nem vércsoportilag kell megegyezzen a donor és a recípiens, hanem genetikailag kell, hogy egyezzenek, illetve közel egyezzenek! Példa: köztudott ugye, hogy nálunk az Alapítványnál, én, azaz Bajzát Krisztián 2007-ben átestem egy idegen donoros csontvelő-transzplantáción. Anno a beavatkozás előtt 0- vércsoportom volt, most pedig már a transzplant után B+.

Legy Csontvelo Donor

INFORMÁCIÓ: Célzott véradás van, célzott csontvelő donornak való jelentkezés nincs! Azt nem tudod jelezni, hogy Te ennek, vagy annak az ismerősnek, barátnak, családtagnak lennél a csontvelő-donora, hisz arra az esély, hogy Te megfelelj neki, nagyon pici! Persze nincs kizárva, úgyhogy mindenképp jelentkezz, hogyha van érintett ismerősöd, aki transzplantáció előtt áll! Jelentkezz akkor is, hogyha nincs ilyen ismerős, családtag, hisz nem tudhatod, lehet ezekben a pillanatokban is rád vár valaki, akinek megmenthetnéd az életét! 

Lehetséges, hogy sosem leszel gyakorlatban is donor, hiába vagy fent a nemzetközi donorlistán, mert nincs olyan beteg a földön, akinek Te megfelelsz genetikailag! Most viszont tételezzük fel, hogy mégis van! Ebben az esetben a lakóhelyed szerinti legközelebbi hematológiai centrumba fognak behívni, ahol pár napon keresztül kapni fogsz a válladba egy-egy injekciót! Ez az injekció nem másra hivatott, mint arra, hogy a csontod belsejéből kihozza őssejtjeidet a perifériás vérkeringésedbe! Így ugye nem kell a csontjaidat fúrni, az őssejtjeidet egy-egy szúrt véna mellett ki tudják majd gyűjteni! Igen, jól értelmezed, ez az egész procedúra manapság már csak pár tűszúrás!!! Injekció a válba, s két szúrt véna a gyűjtéskor!!! 

A gyűjtést egy gép fogja végezni, ez több óra hosszát is igénybe vehet, de a két véna szúrásán kívül semmilyen fájdalommal, vagy rosszulléttel nem jár! Az egyik karodból szívja a vért a gép, amiből ő különböző technika segítségével kigyűjti a véredben lévő őssejteket, s ezzel egy időben a többi sejtet a másik karodba már vissza is adja! Magyarul, nem lesz még csak nagy vérvesztésed sem. Ilyenkor egy kényelmes ágyon/székben fekve pihensz. Egy a fontos, hogy mozdulatlanul tedd ezt, hisz a két karodban egy-egy tű van! Ettől sem kell tartanod, hisz ez a két szúrás csupán addig az egy pillanatig fáj, amíg épp megszúrnak! Utána már nem is érzed, hogy ott van a tű! Mozgatni is csak azért nem szabad, hogy nehogy átszúrja a vénád a tű! 

Szóval, kigyűjtötte az őssejtjeid a gép, amit egy transzfúziós zsákban te is látni fogsz. Ezután Te megszabadulsz a tűktől, az őssejtes "zacskót" pedig útba indítják a beteg felé. Most jönni fog részedről a kérdés...mi lesz veled a kigyűjtött őssejtjeid nélkül?! Ne tarts ettől sem, nem is gondolnád milyen rövid időn belül újratermelődik az! 

Te mindezek után hősként hazamehetsz, a szó szoros értelmében HŐS vagy, hisz megmentetted egy ember életét! 

A beteg ez idő közben nagy dózisú citosztatikumot kap, ami teljes mértékben kiirtja az ő csontvelejét. A tőled levett őssejteket eljuttatják abba az országba, abba a kórházba, ahol a beteget kezelik, s megfelelő előkezelés után azokat egyszerűen egy infúzió formájában megkapja a beteg! Az őssejtjeid bekerülnek a recípiens véráramába, amiknek 7-11 napon belül meg kell tapadniuk a csont üreges részeiben, s el kell kezdeniük új munkájukat, nem is mást, mint a vér alakos elemeinek a termelését! Ez látszik majd ugye a mindennapos vérvételek során, a beteg fehérvérsejt, hemoglobin, illetve a trombocita száma is szépen emelkedni fog! 

A beteg meggyógyul, egy idő után ismét egészséges, teljes életet élhet!

Ne feledjük, mi leukémiás betegek nem arra várunk, hogy valaki meghaljon, s megkaphassuk valamely egészséges szervét, nekünk csak és kizárólag az élők segíthetnek egészséges sejtjeikkel! Én például egy német hölgynek köszönhetem életem! Érdekel milyen út vezetett idáig? Kattints erre a linkre: /bajzat-kriszitan-tortenete/

INFORMÁCIÓ: A donor és a recípiens nem ismerheti egymást! A beteg annyit fog tudni, hogy milyen nemzetiségű segítője, milyen nemű, s hány éves! Ez persze egy idő eltelte után megváltozhat, öt év elteltével ugyanis a beteg fel tudja venni donorával a kapcsolatot, amennyiben szeretné. Az osztályra, ahol kezelték el kell juttatnia egy, a donor nyelvén írt levelet, ebben talán segítenek is a kórházban, amit ezek után több állomást érintve eljuttatnak a donorhoz! Azután már csak rajta fog múlni, hogy megkeres e minket a levelünkben megadott elérhetőségeinken, avagy sem. Amennyiben Ő is nyitott egy személyes kapcsolatfelvételre, úgy onnantól kezdve már csak a találkozót kell megbeszélni! 

Na, mit szólsz! Mindezek ismeretében jelentkezel őssejt donornak? Reméljük sok hasznos információt tudtatok meg írásunk által, s sokatoknál igen lesz a kérdésre a válasz! 

Érdekel a munkánk, szívesen segítenéd betegeinket a donorkodáson kívül? Honlapunk főoldalán megtalálod az aktuális kampányainkat! Nem kell mást tégy, csak itt a logónkra kattintanod!

Image

Ne feledkezz el kérünk az adód 1%-áról sem rendelkezni!!! Ezzel kapcsolatban itt találsz információt: /ado

Kérjük, hogyha jelen vagy a közösségi oldalon, a fenti címsort másold be, s oszd meg a Facebook oldaladon! Segíts így eljuttatni az információt a lehető legtöbb emberhez!

További információt donor kérdésben a fenti képre kattintva lehet kapni az OVSZ honlapján. Itt megtudhatja az olvasó, hogy ki lehet, és ki nem őssejt donor! Hogyha még ezentúl is lenne kérdésed, keresd az OVSZ-t központi telefonszámukon: +3613724100

Meghívót kaptunk a Démétér Ház új szárnyának átadására

Ma átadásra került a Démétér Ház új szárnya, aminek az ünnepélyes megnyitójára mi is hivatalosak voltunk! Így kora reggel vasalt inget húztunk, s örömmel, boldogsággal a szívünkben útnak indultunk a Dél-Pesti Centrumkórházba, vagy aki még úgy ismeri, a Szent László Kórházba. Boldogok vagyunk, hisz tudjuk, hogy a “ház” hat új apartmanja kényelmet, s minden igényt kielégítő körülményt fog nyújtani a betegek biztonságos gyógyulásához!

Köszönjük szépen támogatóinknak, hogy az új épületrész kialakításához segítségükkel mi is picivel több, mint 1M Ft értékű tárgyi támogatással hozzá tudtunk járulni! Mind a hat apartmanba tudtunk gyerkőceink örömére egy-egy nagy átmérőjű síkképernyős televíziót vásárolni, ami az egyik fotón látszik is, felszerelésre került a falra, nos mindegyik apartmanba így van ez. 
A Smart készülékeken kívül vásároltunk még hat darab mikrohullámú sütőt, hat darab vasalót, és hozzájuk hat darab vasalódeszkát, hisz ezek is elengedhetetlen részei lesznek a családok mindennapjainak.

Mint látjuk a fotókon, nem csupán hat apartman került átadásra, lesz az új részben tanuló-, torna-, pszichológusi-, játszószoba, illetve egy nagy közös nappali, és közös konyha... Nézzétek csak milyen ötletes a tervező, a konyhából egy nagy üvegfalon keresztül a szülők láthatják majd csemetéiket, miközben ők főznek/sütnek, gyermekeik pedig játszanak, mert az az üvegfal bizony a játszószobára nyílik. 👍

Reggel kilenc órakor kezdődött az ünnepség, jelen volt rajta több érintett család, több korábbi kis lakója a háznak, az új Emberi Erőforrás Miniszter, Prof. Dr. Kásler Miklós, Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára, és többek között Bácskai János, Ferencváros polgármestere is. Mellettük természetesen a Démétér Alapítvány elnöke, Dr. Kriván Gergely Főorvos Úr is, illetve Sedlák Gabriella, a ház korábbi koordinátora...s sorolhatnánk még a neveket! Az új rész kivitelezője a Market Zrt volt, akik önköltségi áron vállalták a nagy volumenű építkezés kivitelezését! Nagy-nagy respect nekik! 👏

Köszönjük szépen a köszönő oklevelet a Démétér Háznak, ígérjük, amint lesz lehetőségünk, továbbra is mindig segíteni fogjuk munkájukat! Most például folyamatosan töltjük a ház közös hűtőszekrényét, ezzel is segítve az érintett családokat! A szülőknek a steril bokszból lejőve nem kell így, hogy fussanak, siessenek még a boltba, alapélelmiszerekből több mindent megtalálnak a konyhában, amiket mindenki magáénak tudhat, bárki elveheti azt az általunk vásárolt élelmiszert, fertőtlenítőszert, vagy mosószert, amire épp szüksége van!

Demeter Haz Uj Szarny Atadas

Az “okleveles” képen látható kislányt, aki a fotón mellettem mosolyog, szeretnénk a közeljövőben támogatni...a család tetőtérben lakik, ahol ilyenkor elviselhetetlen a hőség, így Krisztina nagy álma egy klíma berendezés. Szeretnénk ezt az álmot most valóra váltani, kérjük segíts nekünk ebben! Minden kis segítség fontos, és minden apró segítség jól jön! Célzott gyűjtést indítunk Krisztina álma valóra válásának érdekében! Az alábbi módon átutalt adományok teljes egészében Krisztina klímájának beszerelésére lesznek fordítva:

Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány
11743002-20194468-00000000
Közlemény: klíma berendezés Krisztina

Krisztinát korábban transzplantálták, azt kell tudni nagyon röviden a kislányról, hogy alapbetegsége, ami egy MDS, szerencsére remisszióban...ez nagyon jó hír, viszont azért nem minden stimm, sajnos a veséit megviselték a kezelések! ...és, hogy mivel jár ez? Ma tudtuk meg mi is az anyukájától, egy nap maximum 1,3 liter folyadékot ihat, ebbe bele kell tartozzon a leves fogyasztása is...szóval nem olyan egyszerű az élet! DE, ez a kislány annyira tele van pozitív dolgokkal, olyan kisugárzása van, hogy azt szinte érezni lehet körülötte!

Reméljük Kriszta sokan melléd állnak, és támogatják a klímád megvásárlását, s már napokon belül meg is rendelhetjük egy szerelő munkáját, aki felszereli majd a készüléket hozzátok! 🤞🤞🤞

A Démétér Ház átadásáról többet az alábbi linken olvashat az, aki kiváncsi a mai nap eseményére: https://magyarepitok.hu/mi-epul/2018/07/onkoltsegi-aron-vegzett-eletmento-kivitelezest-a-market

Osszátok az infót légyszi! Segítsünk minél többen Krisztinának! Még több fotóért kattints a Facebook oldalunkra: https://www.facebook.com/tegyunkleukemia/posts/1728291823933401

A Tűzoltó utcai Gyermekklinikán látogattuk meg Leventét

Levente egy 15 éves nagyfiú, akinél nem rég diagnosztizáltak egy Akut Lymphoid Leukémiát. Az első blokk kezelésen túl van, jelenleg hemoglobint és trombocitát kap a Tűzoltó utcai gyermekklinikán, s hamarosan indul a második kemoterápiás ciklus.

Múlt hónapban ismertük meg a családot, akiket akkor pénzbeli támogatásban részesítettünk, most pedig a mindennapi élelmiszer vásárlásaikhoz járultunk hozzá. Spar ajándékkártyát kaptak tőlünk tárgyi támogatásként. Mint tudjuk a kórházi koszt nem a legjobb, a citosztatikumok miatt amúgy sem jó Levente étvágya sem, így segítségünkkel a szülők meg tudják majd venni amit épp nagy fiuk megenne. Az ő pénzük, amit erre a célra költenének, a családi kasszában marad, szükség is lesz rá, hisz most az anyuka hosszadalmas időre kiesik a munkából!

Levente izmai is elgyengültek, a mozgás nagyon nehézkes, ha az ágyból felkel tolószék szükséges, az édesanyja folyamatosan vele van, segíti mindenben. Az ALL leukémia gyermekkorban az egyik legjobban gyógyítható leukémia, bízunk benne elég lesz a protokoll szerinti kemoterápia, s utána transzplantáció nélkül teljes remisszióban lesz a nagyfiú, s a betegség örökre eltűnik!

P Levente A Tuzolto Utcai Gyermekklinikan

Levente mellett még három másik felnőtt fiatalember leukémiás betegnek is segítettünk a héten, akik pénzbeli és tárgyi támogatásban részesültek. Egyiküknél ki kell festeni otthon a beteg szobáját, ami már nagyon megérett egy tisztasági festésre, másikuk már folyamatosan hónapok óta kórházban van, ő a pénzbeli támogatás mellett tisztalkodószer csomagot kapott tőlünk, amiben mindenféle dolog volt, ami a személyes higiéniához szükséges. Mindezek mellett még egy kis utazó bőröndöt vásároltunk, ami elengedhetetlen kelléke a kórházba, és hazautazásoknak.

Tudtuk mindezt tenni támogatóinknak köszönhetően, amit ezúton is köszönünk nekik! Tudod melyik az egyik leggyorsabb, s legegyszerűbb adományozási forma? Egy 500.- Ft-os emelt díjas SMS elküldése! A telefonszám 13600, ide kell csupán elküldeni egy szöveges üzenetben a 41-es számot annak, aki segíteni szeretne. Köszönjük SMS-ed! Kérünk, ha teheted, oszd meg Facebook posztjaink! 

Níla már túl az átültetésen- Egy vérnyomásmérőt kért tőlünk a család

Níla egy transzplantált kis betegünk, aki már a Démétér Házban gyógyul. Ottjártunkkor épp tabletezett, próbálja elütni az időt, ami bizony néha unalmas tud lenni, amikor valaki “be van zárva” a négy fal közé! Esetében még nem rég nyílt ki a steril boksz ajtaja, a fehérvérsejtszám, ezáltal az immunrendszere még nem az igazi, így fokozottan kell vigyáznia a különböző fertőzésekkel szemben!

Anya és apa gyermekükkel a ház apartmanjában, így már a transzplant után nagyon bíznak a teljes gyógyulásban! Erre minden okuk meg is van, az alapbetegség remélhetőleg a múlté! Most a kislány szíve kezdett el rosszalkodni, ezzel kapcsolatban hívtak minket a szülők. 
Nílának, pont a szív probléma miatt sűrűn, naponta többször kell most vérnyomást mérni, s kérték tőlünk, hogy amennyiben módunkban áll vásároljunk a kislánynak egy saját vérnyomásmérőt. Nem volt kérdés, hogy egyértelmű megvesszük a szóban forgó eszközt, amit azóta át is adtunk a családnak, egy kis dr. Lenkey féle vitamincsomaggal.

Sz Nila (2) 

A család egyébként most egy olcsó, lakható, megfelelő higiénés körülményeket biztosító albérletet keres a fővárosban, hogyha esetleg valaki tud ilyenről, kérjük értesítsen minket! 👍

Níláéknak a Démétér Házban tartózkodásuk idején keletkezett költségeket mi fogjuk kifizetni a távozásuk után. Egyenlőre még úgy néz ki, hogy hetekig maradniuk kell, ez nyilván a felépülés gyorsaságától fog függeni, hogy meddig. Bízunk benne egy új, boldog, s egészséges életet tudnak majd kezdeni Budapesten!

Levivel a tábor előtt a Dél-Pesti Centrumkórházban találkoztunk

Hahó Skacok! 👋 Én Szabó Levi vagyok, egy 5 éves transzplantált JMML beteg. Azaz beteg már csak voltam, mert ma voltam kontroll vizsgálaton a Szent László Kórházban, de mindent rendben talált nálam a doktor bácsi! Képzeljétek, a kórházban összefutottam Krisztiánnal is, aki egy Auchan ajándékkártyát, és egy OMV benzinkártyát hozott nekem. Az Auchan kártyával anya sok-sok finomságot tud majd nekem venni, az OMV benzinkártya pedig fedezni fogja az alapítványos táborba tartó utunkat! Igen-igen, én is megyek Bogácsra a leukémiás gyerekek családi táborába! Juhé, már alig várom! 
Képzeljétek, kaptam a szüleimtől nem rég két afrikai óriás csigát, őket is viszem majd magammal, nehogy aztán éhen haljanak az én kedvenceim amíg nyaralok, mert akkor aztán szomorú lennék! Erre persze nem kerülhet sor, hisz jó gazdájuk vagyok. 🐌🐌

Most ha megengeditek, “átvennénk a szót” Levitől...Ő az a kisfiú, akit anno transzplantáltak, és akkor született meg kisöccse, amikor ő a legnagyobb harcát vívta. Betegsége egy Juvenile Myelomonocytic Leukaemia, ami a leukémiák között egy viszonylag ritkán előforduló típus. Nagy harc volt anno, de szerencsére azóta a beteg sejteknek nyomuk sincs! Túlzás lenne, ha azt mondanánk, hogy minden rendben a családnál, hisz lelkileg nagyon megviselte Levinket a hosszadalmas kórházi lét, de bízunk benne időről-időre halványodnak a rossz emlékek! Természetes, hogy viszük őket a táborba, ráfér a család minden tagjára egy kis kikapcsolódás! Hamarosan láthattok még több mosolygós fotót kis cukorfalatunkról! 😉

Levi Szent Laszlo Korhaz

Segítenéd munkánk, hogy sok-sok ilyen aranyos kisfiúnak és kislánynak tudjunk mosolyt varázsolni az arcára? Kattints ide: www.tegyunkleukemia.hu/hogyan-segithet

Azt tudtad, hogy minden egyes megosztással is segíted munkánk? ☝️Köszönjük! Pusza Levi, várunk jövő hét vasárnap! 

Hűtőszekrény töltés ON- Köszönjük szépen Bárdosi Sándor

Volt egyszer egy műsor “Vigyázat szülővel vagyok!” címmel! Akik figyelemmel kísérik munkánk, ők tudják, hogy Bárdosi Sándor és édesanyja Katalin több százezer forintot nyert a TV2 produkciójában, amit jótékony célra leukémiás betegek javára ajánlottak fel. 
Múlt hónapban elindítottunk ennek kapcsán egy folyamatot, ezennel ez a mostani már a második nagybevásárlásunk a Démétér Ház családjainak. Most ismét feltöltöttük a Démétéres hűtőszekrényt és mosókonyhát! 
A Szent László Kórház falain belül található ugye a “Ház”, ahol olyan érintett családok laknak, ahol transzplantálták a család gyermekét! Itt otthonias környezetben, de mégis orvosi felügyelet mellett gyógyulhatnak a gyerkőcök, s nem utolsó sorban itt együtt lehetnek szüleikkel! A családoknak külön-külön apartmanjaik vannak, ahol bizony heteket, olykor hónapokat is eltöltenek. Itt a szülők a közös konyhában szinte napi szinten főznek/sütnek, épp hogyha valamit megkíván a család szeme fénye, akkor el tudják készíteni a kis betegnek...most például ottjártunkkor egy nagymama almás pitét készített unokájának és a nővéreknek! Milyen kedves, ugye!? 

Szóval ez hatalmas segítség az érintetteknek, hogy a konyha telis-tele van úgymond közös, mindenki által használható, és felhasználható élelmiszerrel, fertőtlenítőszerrel, mosószerrel, stb. Egyrészt ezzel időt, másrészt, s nem utolsó sorban pénzt spórolunk a betegeknek, hisz amikor épp lejönnek ide az osztályról, nem kell minden apróságért boltba futniuk, hanem épp elég kinyitni a fridzsider ajtaját, s bárki ki tudja venni belőle azt, amire szüksége van! Jó sok mindent vásároltunk, volt a pakkokban folyadék dögivel, ásványvíz és 100%-os narancslé, konzerv termékek, szárazáruk, laktózmentes tej, zöldség-gyümölcs, teák, toast kenyér, étolaj a főzéshez, kristálycukor, dzsem, stb, illetve mosó, s fertőtlenítőszer, öblítő...papírtörlő, toalett papír, stb.

A támogatás összértéke jelen esetben 106 750.- Ft. Ezúton is még egyszer köszönjük a felajánlást a Bárdosi családnak, mint látják jó helyre került az adomány ismét!

A Démétér Ház egyébként a napokban kibővül, elkészült az új szárny, aminek hétfőn lesz az ünnepélyes átadása! Az átadásra mi is meghívást kaptunk, ott leszünk sok-sok érintett családdal egyetemben! Jó dolog, hogy támogatóinknak köszönhetően több, mint 1M Ft-tal mi is tudtuk segíteni az új szárny berendezését! Köszönjük Nektek!

Demeter Haz Hutoszekreny Toltes

Akik segíteni szeretnék törekvéseinket, ők a következő számlaszámra tudják küldeni adományaikat:
Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány
11743002-20194468-00000000

Míra először járt a Balatonnál- Köszönjük szépen Mónika felajánlását

Míráék nagyon-nagyon jól érezték magukat Balatonföldváron, ezúton is köszönjük szépen a felajánló házaspárnak a rendelkezésükre bocsátott nyaralót! Mónika, a Neptun Apartmanház tulajdonosa gondolt egyet, s két-két éjszakára teljesen ingyenesen felajánlott két családnak egy-egy apartmant. Mi a felajánlott támogatás lévén kerestünk két érintett családot, -az egyikük ugye Míráék-, akiknek, hogy ne kerüljön kiadásukba az oda és hazaút sem, a rendelkezésükre bocsátottunk 50 000-50 000.- Ft-ot, amiből még költő pénzre is jutott nekik, s hatalmas örömet okoztunk többek között a képeken látható kis tündérnek! ❤️ 😇
Míra még sosem volt a Balatonon, így régi vágya valósult most meg a kislánynak!

Mira A Balatonon

A kis “göndör tincses” a következő mondatokkal fogalmazta meg érzéseit 🙂:

“Kedves Mónika néni! Köszönöm szépen, hogy gondoltatok rám! Köszönöm szépen, hogy elmehettem az apartmanodba! Nagyon szép a szoba, és a kilátás is! Jó, hogy bent is volt játszótér! Minden nap azzal kezdtem a napot, illetve azzal is zártam. Nagyon nagy meglepetés volt, hogy még ajándékot is küldtél nekem. Egy nagy babát, akit lehet etetni, pónikat mindenféle színben, és egy csomó finomságot is kaptunk én, és a testvérem. Az ajándék baba Szofi lett, akit még a partra is magammal vittem! 😉 Én még nem láttam a Balatont. Nagy élmény volt belegázolni! Bár az első nap szeles volt, de egy nagyot sétáltunk és megnéztük a kikötőt a sok hajóval. Na de a másik két nap!? Ki sem jöttem a Balcsiból! Végig fürödtem, és a vízibicikliről csúszdásztam a mélybe! 👍 Annyira elfáradtam, hogy ma még az úszóóviba sem tudtam menni. 😀 Köszönök szépen mindent! Sok puszit és ölelést küldök! Míra”

A másik Balatonozó kis hősünk egy kisfiú, aki ma még ott van Földváron, minden bizonnyal már valami szépet álmodik ezen a kései órán, de biztosan kapunk majd Kendééktől is egy kis beszámolót, illetve pár vidám fotót! Ha így lesz, természetesen megosztjuk majd veletek!

Mónika, köszönjük szépen! Emberségből jeles, amit tettek! 

Kende is Balatonföldváron nyaralt

Nálunk itt kezdődik az emberség, amikor valakinek van, és önzetlenül, a sajátjából, AD IS! 

Így tett Mónika, aki két érintett családunknak odaadta a balatonföldvári nyaralóját két-két éjszakára. Az egyik kis betegünk egy 5 éves kislány, Míra volt, aki a hölgy felajánlása által először pihent a Balatonnál. (Míra képes és szöveges beszámolóját picikét lefelé görgetve lehet megnézni.) A másik ilyen kis betegünk, aki a földvári Neptun Apartmanházban pihenhetett, az alábbi képeken látható Kende volt. Anyukájától a következő beszámolót kaptuk:

“Jó napot kívánunk! Először is meg szeretnénk köszönni az Alapítványnak és a felajánló hölgynek, Mónikának ezt a nagyon csodálatos 3 balatoni napot! Ugye Budapestről mentünk kontroll után Balatonföldvárra. A korai kelés és a hosszú utazás alatt izgatottan vártuk, hogy oda érjünk a Balatonra. Egy nagyon szép kis szobát kaptunk, majd irány a víz. Az időjárásnak köszönhetően alig volt 20 fokos a víz, de a Kende annyira élvezte, hogy így is nagyon sok időt töltött a tóban. Másnap borongós időjárás volt, így elmentünk a veszprémi állatkertbe, ahol mindenféle állatot megcsodálhattunk. Délután a településen sétáltunk egy nagyot. Harmadnap egy melegvizes fürdőt kerestünk ahol a család összes tagja megtalálta a magának való vízhőmérsékletet, és nem kellett attól félni, hogy Kende megfázik a hideg balatoni vízbe. Egy nagyon szuper 3 nap volt! Köszönjük szépen mindenkinek a lehetőséget!
Móni néni ajándékának nagyon nagy volt az öröm, azt külön köszönjük neki!”

Már többször mondtuk, hogy mi igazából közvetítők vagyunk a felajánlók, az adományozó emberek, és a betegek közt, nélkülük mi csak egy haszontalan szervezet lennénk, így ezúton is, és még egyszer köszönjük szépen Mónikáék felajánlását! ❤️❤️❤️

Kende Balatonfoldvaron Nyaralt

Neked nincs balatoni nyaralód, de hasonlóképp nagy szíved van, mint Mónikáéknak? Többféleképp is segíthetsz, akár csupán egy 500.- Ft-os emelt díjas SMS üzenettel is, amit nagyon köszönünk! Részletekért kattints ide: www.tegyunkleukemia.hu/hogyan-segithet

Egy mosonmagyaróvári transzplantált édesapát támogattunk

Ma jó korán indult a napunk, egy transzplantált apukával találkoztunk már reggel, aki épp kisfiához ment látogatóba! 

Imrét korábban is segítettük már, hogy minél többet, s többször láthassa gyermekét, hisz ez mindkettejüknek nagyon fontos, tettük ezt most is! Az ember szeme fénye, élete értelme a párja, férje-felesége, és gyermeke! Több betegünktől hallottuk már, amikor csemetéjükről beszéltek, hogy “ő tartja bennem a lelket”, “miatta, érte kell küzdenem”, “még szüksége van rám gyermekemnek, fel kell őt neveljem”, stb. Bizony így van ez Imre esetében is! Mindkettejük lelkének nagyon fontos, hogy rendszeresen láthassák egymást, s bizony ez nem mindig olyan egyszerű, amikor a szülő és gyermeke között sok-sok kilométer van! Egyrészt nehéz ezt rendszeresen kivitelezni anyagilag, a beteg ugye sokáig kiesik a munkából, a családi kassza szűkösebb, mint korábban, ráadásul a gyógyulás elején “szobafogságra” is van ítélve, amíg az immunrendszer nem engedi meg, hogy nyilvános közegbe mehessen, s ez is nehezíti a helyzetet!

Többször hangsúlyoztuk már, és hiszünk is benne, hogyha boldog a lélek, jobban gyógyul a test is, lehetőségünkhöz mérten olykor-olykor segítünk ebben az esetben apának és fiának, hogy láthassák egymást! OMV Value Card benzinkártyát kapott a transzplantált apuka, ami egy útra oda-vissza fedezi az utiköltségét kisfiához, illetve valamelyest a megemelkedett fertőtlenítőszer kiadásokba szálltunk be a mosonmagyaróvári családnál.

Imrét innen is üdvözöljük, aki egyébként most egy jótékonysági horgászverseny rendezésén szorgoskodik, ő maga, mint érintett próbálja felhívni ismerősei figyelmét az adakozás fontosságára!

H Imre Es Kisfia

Amennyiben Te is támogatni szeretnéd Alapítványunk munkáját, úgy az alábbi számlaszámra való utalással megteheted:
Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány 
11743002-20194468-00000000

1