Idén immáron 7 évesek vagyunk! Eddig több, mint 40 Millió forinttal támogattuk a családokat!
Bankszámlaszám: 11743002-20194468-00000000 vagy 16200106-11574312-00000000 Bírósági bejegyzés száma: Pk.60.128/2010/2./I. szám
Szlogen

Adatkezelési információ

Alapítványunk adatkezelési irányelvei összhangban vannak az adatvédelemmel kapcsolatos hatályos jogszabályokkal!

Fullsizerender 2

Web-, Facebook-, illetve bármilyen más felületeinken, ahol a beteg személyes adatai megjelennek, láthatóak, -mint például teljes név, betegségtörténet, fénykép, esetenként videó, avagy közvetlen elérhetőség,- azokat minden esetben a beteg írásos kérésére, illetve írásos engedélye alapján osztottuk meg! Ennek dokumentációja lefűzve megtalálható a könyvelésünkben!

Adó 1%, mely idén sokaknak lesz életmentő segítség- Megkaptuk az értesítést a NAV-tól

Ezúton szeretnénk megköszönni mindenkinek a segítségét, akik idén úgy döntöttek, hogy rajtunk keresztül juttatják el adójuk 1%-át a leukémiás gyerekeknek! A napokban kaptuk meg az értesítést a NAV-tól, hogy 2017-ben a nekünk felajánlott adó 1% összege: 5 010 403.- Ft!

Köszönjük szépen még egyszer mindenkinek a bizalmat, ❤️ kövessétek nyomon munkánk, meg fogjátok látni, hogy mennyi mindenkinek tudunk majd segíteni ebből a pénzből!

 

Koszonunk Szepen Minden Egyes Rajtunk Keresztul Felajanlott Ado 1 Ot

 

Aki az 1%-át nem, avagy nem nekünk ajánlotta fel, de mégis szeretne segíteni a leukémiás gyerekeknek, nekik ajánljuk figyelmükbe az alábbi oldalt:

/hogyan-segithet

Munkánk sikerességéhez, hogy minél több kis gyerkőcnek és felnőtt betegnek tudjunk segíteni, s tudjuk ezt egyre hatékonyabban tenni, már hozzájárulhatsz egy 250.- Ft-os emelt díjas SMS üzenet elküldésével is! Minden információt megtalálsz a hogyan segíthet aloldalunkon!

A "Balázsék" csapata kiegészülve egy Barátok Közt-ös szereplővel, Csórics Balázzsal, leukémiás gyerekekért futottak a 32. Spar Budapest Maratonon

A "Balázsék" néven ismert közkedvelt reggeli Rádió1-es műsor csapata, azaz Sebestyén Balázs, Vadon Jani, Rákóczi Feri, S. Gévai Juli, és a Barátok Közt sztárja Csórics Balázs teljes vállszélességgel kiálltak munkánk mellett! Leukémiás gyerekekért futották le a maratoni távot négyes váltóban, amit ezúton is köszönünk nekik! 

Csapatunkat több cég is szponzorálta, segíti munkánk a Skechers, a Piroska Szörp, a Praktiker, a Nutribullet, és a Turbó Diéta, nekik is köszönjük szépen adományaikat!

Nagy köszönet illeti a rendezvény fő támogatóját a Spar Magyarország Kft-t, és a rendezvény szervezőjét, a BSI-t is, hiszen ők tették lehetővé, hogy kaphattunk egy kiállítói sátrat a helyszínen!

Egy nagyon szuper napon vagyunk túl. Kora reggeltől nagy sebbel-lobbal készültünk. Minden hozzánk látogatónak egy-egy cerbona müzli szelettel, s egy-egy finom szendviccsel tudtunk kedveskedni. Reggel futóink a pavilonunknál találkoztak, majd gyorsan elfoglalták váltóhelyeiket, s onnan beérkezve ismét a sátrunknál találhattuk őket, ahol lehetett a sztárokkal közös fotót készíteni bárkinek. Mire Rákóczi Feri befutott, ő volt a négyes váltó utolsó láncszeme, addigra köreinkben üdvözölhettük Sebestyén Balázst is. A mi kis Alapítványunknak nagyon nagy dolog ez, hogy ilyen közismert emberek kiállnak munkánk mellett, s hívják fel arra a figyelmet!

32 Spar Budapest Maraton 1

Készült egy rövid videó is az eseményen, amit nagyon köszönünk Baráth Levinek, álatala a Mixtreme-nek

https://www.youtube.com/watch?v=2-DUKVXuMpI&feature=youtu.be

Sebestyén Balázs, Vadon Jani, Rákóczi Feri, S. Gévai Juli, és a Barátok Közt sztárja Csórics Balázs áldoztak ránk szabadidejükből a jó cél érdekében, kérjük egy 250.- Ft-os emelt díjas SMS üzenettel segítse Ön is a leukémiás gyerekeket! A telefonszám 13600, erre kell csupán a 41-es számot elküldeni! Nagyon szépen köszönjük betegeink nevében is!

Köszönünk minden segítséget, hogy ezáltal lehetővé teszitek, hogy folyamatosan tudjuk támogatni a hozzánk forduló családokat!

Loráék életében több változás is történt- Egy Hodgkin Lymphoma átformálta életüket

Lorát tudtuk ma támogatni, aki jelen volt a tegnapi 32. Spar Budapest Maratonon sátrunknál, s akit épp Vadon Jani ölel át mosolyogva, itt már a célba érkezése után!
Lora Es Jani
A napokban jött célzottan Lora részére a számlánkra egy rendszeres támogatónktól 2 000.- Ft befizetés, amit mi kiegészítettünk 20 000.- Ft-ra, s a mai nap ki is utaltunk az édesanya számlájára!

Fertőtlenítőszert tud majd vásárolni a család a támogatásból, ami jól fog jönni nekik, hisz nagyon oda kell figyelni az otthoni megfelelő higiéniára, napi többszöri felmosásra, a fürdőhelység és toalett átfertőtlenítésére, mielőtt Lora használná azokat, stb.

Nagyon örültünk tegnap is a találkozásnak, de innen is öleljük a családot, akiknek reményeink szerint most már helyreáll ismét életük! A család időközben Szerbiából Magyarországra költözött, nagy örömmel újságolták, hogy most már Budapesten laknak albérletben, és édesapa is talált egy jó munkahelyet...

Kitartás Lora, a Hodgkin-Lymphoma reményeink szerint már a múlté!

Állatkerti belépő Levinek egy édesanyától, akinek a kisfia hasonló beteg volt, mint a mi Leventénk

...hogy ki ez a kisfickó? Ő Szabó Levi, akivel már többször találkozhatott az, aki nyomon követi munkánk. ...hogy mikor készült ez a fotó? Nos, Leviéknél tavasszal oldották fel a "szobafogságot", ekkor nyílt ki az otthoni fél steril szoba ajtaja, innentől kezdve mehetett közösségbe, szállhatott fel egy villamosra, autóbuszra, trolira, ami tegyük hozzá pici kora óta nagy vágya volt, mint bármelyik korabeli fiú gyereknek, de a kezelések, a transzplantáció, illetve az ezek miatt kialakult alacsony fehérvérsejtszám, gyenge immunrendszer miatt tavaszig ez nem volt lehetséges!

Allatkerti Belepo Levinek

Elszorult többször a szívünk, amikor az anyuka mesélte nekünk, hogy kisfia mennyire szeretne már felülni egy tömegközlekedési buszra, s csak úgy egyszerűen körbejárni ekképp a várost!

Levi ott volt nyári táborunkba is, ott is próbáltuk a lehető legtöbb élménnyel elhalmozni a jelen lévő gyerkőcöket, s most is egy számára hatalmas élménnyel tudjuk őt "megajándékozni". Tudjuk ezt tenni egy olyan anyuka támogatásával, akinek a kisfia korábban hasonló beteg volt, mint Levi! A szóban forgó anyuka a napokban keresett meg minket, hogy szeretne egy kis betegnek valamilyen élményt szerezni, amivel feldobhatná a mindennapjait. Több opció közül végül is ez a meglepi egy családi állatkert látogatás lett, ahová a mi kis Levink fog elmenni kisöccsével, s szüleivel! Levente kisöccse akkor született, amikor bátyját transzplantálták, fura egy élethelyzet volt ez a szülőknek anno. A kórház szülészeti osztályán egy kisbabának ad életet az anyuka, miközben a csontvelőtranszplantációs osztályon másik kisfia az életéért küzd! Szerencsére ennek a harcnak pozitív kimenetele lett, Levi öreg harcos legyőzte a leukémiát!

Vasárnap lesz a 32. Spar Budapest Maraton, ahová kilátogat majd hozzánk a család, ahol átadjuk nekik majd a családi állatkerti belépőt, s utána még a jó időt kihasználva mehetnek oroszlán, orángután, s fóka nézőbe a fiúk!

Jó szórakozást nektek majd! Várunk titeket vasárnap, addig is ölelés!

Kötelességünknek éreztük, hogy azonnal lépjünk a dologban- egy betegünk otthonában felrobbant a bojler

Ma megint úgy éreztük, vis maior lépnünk kell! Tegnap az esti órákban lettem figyelmes egy korábban már többször is támogatott betegünk édesanyjának a közösségi oldalán megosztott bejegyzésére, ami így kezdődött, s ami alatt az egyik fotó ez volt:

Mate Tuz 

"Tegnap este nálunk! Egy pillanat alatt történt minden.... Felrobbant a kazánházba a villany bojler! Odalett a teljes vizes rendszer, a fűtés és a téli tüzelő!"

Azonnal írtunk az anyukának, hogy ma beszéljünk, s próbálunk segíteni! A kuratóriumnál többségben úgy gondoltuk, bár ez a támogatás nem volt tervezve, mégis azonnal segítenünk kell! A tűzoltók felmérése szerint több százezres a kár, a teljes összeget nem tudtuk magunkra vállalni, de támogatásunkból egy új bojler biztosan ki fog jönni!

I Mate

Ő pedig Máté. A háttér magáért beszél, nagy focista.

...hogy mit kell tudni a családról? Máté 2010- től szenved daganatos megbetegedésben, Neuroblastomás. Két csontvelőtranszplantáción esett át, ezért is tudtuk anno őt bevenni a támogatottaink közé. 2012-ben volt az első beavatkozás, és 2016 májusában volt a második transzplantáció. Máté a 7 év alatt soha nem volt tünetmentes,mert a tumor egy hasi éren helyezkedik el, így csak részben lehetett eltávolítani. Most már sajnos több műtétet nem vállalnak! Máténak van még egy 15 éves fiú testvére is, teljesen egyedül neveli őket az édesanya. Meglehetősen nehéz körülmények között élnek, amit most még inkább megnehezít ez a robbanás. Az otthonuk hétfő óta fűtés, víz és részben áram nélkül maradt. Ugyanis a felrobbant bojler súlyos károkat okozott több mindenben! A fűtés és a víz csövek, illetve tartozékaik is megrongálódtak, a tüzelő nagy része odalett. Ezeket a javításokat az anyuka önerőből egyértelműen nem tudja megoldani, így kötelességünknek éreztük, hogy segítsünk! Most barátoknál, rokonoknál húzzák meg magukat, de jó lenne, ha minél előbb hazaköltözhetnének az otthonukba! Bízunk benne más szervezet is a család mellé fog állni, s mielőbb haza tud majd menni a család!

Üdvözöljük innen is önöket Lídia, s nagyon sajnáljuk a helyzetet!

Kabátot, és télire cipőt vásároltunk egy fiatal betegünknek

Ma egy 21 éves fiatalembernek nyújtottunk segítséget, akit most épp nem a kórházban látogattunk meg, hanem egy bevásárlóközpontban találkoztunk. Jót beszélgettünk, mint egy régi csontvelő-transzplantált beteg, s egy olyan érintett, aki épp átültetés előtt áll. Volt sok-sok kérdés, amit próbáltunk meg is válaszolni a saját, és az elmúlt hét év tapasztalatai alapján, amióta több száz beteggel vagyunk kapcsolatban az Alapítvány lévén, mondjuk tegyük hozzá sosincs két egyforma transzplantáció!

Próbáltuk biztatni sorstársunkat, hogy fel a fejjel, és hogy csak előre, de ugye nagyon nehéz ez 21 évesen, mikor az ember fiatalkora idusán jár, tele tervekkel, amibe nem igazán fér bele alapesetben egy akut leukémia! A fiatalembernek novemberre tervezik transzplantációját, édesanyja lesz a donor.

Beszélgetésünk közben/előtt körbejártuk az Allee Center üzleteit, ruházati cikkekkel és némi anyagi támogatással segítettük a mellettünk álló fiatalembert. Hamarosan beköszönt a hideg idő, a megvásárolt dzseki és cipő jól fog jönni neki a télen majd a transzplant után! A pénzbeli támogatással a mindennapi kiadásokba, lásd élelmiszer és fertőtlenítőszer tudtunk picikét besegíteni!

Allee Dzseki Es Cipovasarlas Egy Betegunknek

Hogyha szimpatikus önnek amit csinálunk, és szeretné ezt a munkát támogatni, akkor a következő link önnek szól: www.tegyunkleukemia.hu/hogyan-segithet

Minden hozzánk, illetve betegeinkhez vezető csatorna megtalálható az oldalon, meg fog lepődni, tud úgy is segíteni egy leukémiás betegnek, hogy az önnek pénzébe nem kerül!

Hogyha egy 9 éves kislány tanulmányairól van szó, akkor egy napot sem késlekedhetünk- Laptopot vásároltunk Mírának

Tabajdon jártunk ma délután, egy nagyon keskeny kis utcácskába vitt utunk, ahol egy takaros kis porta fogadott, s egy szeretettel üdvözlő család. Tegnap hívott minket a fotókon látható kislány édesanyja, aki röviden felvázolta helyzetüket, hogy miben is vannak egy bő hónapja, s úgy éreztük azonnal lépnünk kell. Az anyuka elmondta, hogy nagyobbik lányánál egy krónikus myeloid leukémiát diagnosztizáltak (CML), amit egy genetikai eltérés okoz. Az egyik kromoszóma egy génszakaszát érintő rendellenesség miatt a kromoszóma egy része leszakad, és egy másik kromoszómához csatlakozik, ami egy abnormális, úgynevezett Philadelphia kromoszómát képez. A leukémia egy nagyon alattomos betegség, jelei nem mindig, avagy már nagyon előrehaladott állapotban jelentkeznek. Míra esetében először hőemelkedése, láza volt a kislánynak, ami vissza- visszatért, erre figyelt fel a háziorvos, illetve a megduzzadt lépre és májra, s küldte el a kislányt egy teljes vérvizsgálatra. Másnap vissza is igazolódott a háziorvos gondolata, sajnos megállapították a leukémiát. A rossz hír természetesen hidegzuhanyként érte a családot, de nem volt mit tenni, el kellett kezdeni a CML kezelését! A jobb hír a dologban, hogy a CML viszonylag jól kordában tartható szájon át beszedhető gyógyszeres kezeléssel, ezért is nem hullott ki a kislány gyönyörű szép hosszú szőke haja, pedig négy hétig kórházban voltak az anyukájával. Ami nagyon rossz hír, de még nem kész tény, most folynak a testvérek kivizsgálásai is, lehetséges, hogy náluk is fennáll ez a probléma! Egy 3 éves kishúga van Mírának, és egy 12 éves bátyja, illetve anyuka egy négy hónapos kis magzatot hord a szíve alatt. Nagyon bízunk benne, teljes együttérzéssel szorítunk, hogy ez a genetikai probléma ne álljon fenn a testvéreknél!
Mikor ott voltunk a családnál a hugica épp az anyukája ölében elaludt, a bátyus nem volt otthon, ő focizik a felcsúti akadémián, s most is sportolni volt.

Mira Laptop Atadasa

Szóval visszakanyarodva a tegnapi telefonbeszélgetésre, az édesanya elmondta, hogy lánya mióta kórházba került magántanuló lett, s egetverő szüksége lenne egy laptopra, mert anélkül bizony nem tudja a távkapcsolatot tartani tanárnénijével. Azonnal összehívtunk egy kuratóriumi ülést, hisz magunkból kiindulva tudjuk, hogyha elmarad valamilyen teendő, akár csak egy nap is kiesik a munkából, úgy utána milyen nehéz utolérnie magát az embernek, pláne, hogyha egy 9 éves kislány tanulmányairól van szó, s úgy döntöttünk, mindenképp a lehető leggyorsabban vásárolunk Mírának egy laptopot! Ma délelőtt ez meg is történt, s délután már csöngettünk is vele a tabajdi családnál. A napokban meglepett minket az ASUS egy alapítványos használatra felajánlott laptoppal, ami nagyon szuperül üzemel azóta is, így egy ilyen márkájú gépet vásároltunk most mi is a kislánynak! Használd egészséggel kicsi Míra laptopod!

Megbeszéltük, hogy nem engedjük el a család kezét, megvárjuk mit igazolnak vissza a testvérek megkért leletei, s ha szükség lesz rá, és tudunk, segítünk még nekik! Annál is inkább, mert a gyógyszer, amit a kislány szed nagyon sokba kerül, amit eddig ki kellett fizetniük a szülőknek, talán most már majd TB támogatott lesz a kapszula! Kértük a gyógyszer vásárlásról a számlákat, szeretnénk még abban segíteni a háromgyerekes családnak!

Innen is üdvözöljük őket, légy erős nagylány!

Picurka még a steril bokszban, otthon Kalocsán pedig a tisztasági festés van napirenden

Bengáli ösvény, és citrus liget...indulhat Kalocsán a tisztasági festés! 🙂👍
Ezt a két színt választotta a mi kis Kendénk, aki még a Szent László Kórházban a steril bokszban, de már tülkön ülve, hogy mikor mehet haza. Nem is csoda, hisz egy 2 éves kisfickónak a játszótéren kellene mászókázni, vagy épp a homokozóban lenne a helye, nem egy transzplantációs bokszban több nehézséggel szembenézve az életéért harcolva!

Kende

A kisfiú egyébként a körülményekhez képest jól viseli a kórházi létet, az édesanyával a Démétér Házban találkoztunk, míg Kende aludt. Szerencsére eddig nincs nagy baj, kisebb láz, s egy-két kellemetlen mellékhatás jelentkezett ugyan náluk, de sajnos ez azt kell mondani velejárója egy átültetésnek, hisz azért mégsem csak egy náthát kell meggyógyítani! Most az otthonuk kifestéséhez járultunk hozzá Dulux falfesték vásárlásával, de megbeszéltük az anyukával, nem engedjük el továbbra sem egymás kezét, ha szükségük van valamire, amit önerőből nem tudnak kivitelezni, és az elengedhetetlen Kende gyógyulásához, akkor szóljon, s próbálunk még segíteni!

Akik esetleg célzottan a családnak szeretnének támogatást küldeni, ők természetesen ezt meg tudják tenni, ez esetben utaláskor a közlemény rovatba kérjük beírni, hogy "Tamás Kende támogatása!" Számlaszámainkat, s a különböző segítségnyújtásra alkalmas csatornáinkat a következő linken mindenki megtalálja:

www.tegyunkleukemia.hu/hogyan-segithet

Hajrá Kende!

Van az a pillanat, amikor valakinek csak nemes egyszerűséggel meg kell fogni a kezét, s mondani neki, gyere segítek

"Anya, már nem is kívánom annyira ezt a pesti levegőt!" Hangzott ez a mondat egy 11 éves kisfiú szájából a napokban, aki anno várta már, hogy a fővárosban legyen, s aki most alig várja, hogy ismét haza mehessen a kis megszokott miliőjébe. Ez a 11 éves kisfiú egyébként történetesen egy hős, hisz elmondhatja magáról, hogy megmentette kisöccse életét! Egyszóval egy olyan bátyról beszélünk, aki most azért van a nagyvárosban, hogy beteg kisöccsének őssejtet adjon! ❤️

A hét elején csörgött a telefonunk, a vonal végén egy édesanya volt, aki próbálta felvenni velünk a kapcsolatot, érdeklődött a támogatási, segítségkérő lehetőségei felől, s próbálta felvázolni a helyzetet, amibe kerültek. A szülő elmondta, hogy ő és két gyermeke a Szent László Kórházban van, a kisebbik fiát épp most transzplantálják, s mivel a nagyobbik fia a donor, így ő is ott tartózkodik a kórházban velük. Beszélgetésünk alatt kiderült az is, hogy ők Székelyföldiek, Csíkszereda mellől, egy kisebb településről jöttek. Mindamellett ugye ők magyarok, de TAJ kártyával sajnos csak a pici két éves érintett kisfiú, Kristóf rendelkezik. Nyilván ezért is tudta az itthoni kórház felvenni betegei közé, s a transzplantációját indítani. Az anyuka elmondta a telefonban, hogy mivel neki még nincs meg a magyar TAJ kártyája, annak be/megszerzése folyamatban van, így neki, s a nagyobbik fiának a kórház nem tud ellátást biztosítani. A napi étkezésük megoldása egyrészt logisztikailag, másrészt anyagilag is nehézkes. Mondtuk az édesanyának, hogy szerdán épp a kórházban vagyunk, s addig kitalálunk valami hatékonyat, hogy miként is segíthetünk ebben a helyzetben. Nos, ma délelőtt már ott is voltunk az édesanyáért a László Kórházban, s nemes egyszerűséggel megkértük, hogy jöjjön el velünk a boltba, s közösen vásároljuk meg, amire szükségük van, szükségük lehet! Így is volt, perceken belül az Allee Bevásárlóközpont InterSpar áruházába találtuk magunk, mondtuk az anyukának, hogy mi toljuk a bevásárlókocsit, ő pedig szedje össze a hipermarket polcairól a szükséges dolgokat! 🙂

Bevasaroltunk Kristof Anyukajaval

Került a kocsiba zöldség, gyümölcs, tejtermékek, pékáruk, csirkemell, konzervek, mosószerek, cumisüveg sterilizáló, pelenka, stb., meg egy pici édesség is, amolyan vígaszdíjként a fiatal donorunknak, hisz hősiesen helyt állt a csontvelővételen a műtőben! Esetében a lapátcsontból nyerték ki az őssejteket, amit ma a kisöcsi meg is kapott! Na de térjünk vissza a vásárlásra... A megvásárolt termékeket aztán a Démétér Házban lévő apartmanjába vittük a családnak, itt tartózkodnak ugye a hozzátartozók, amíg a kis érintettek tranplantációja zajlik, s amíg haza nem engedik őket! Szóval hűtőszekrénybe került ami odavaló, s a konyha szekrény polcaira pedig minden más, ami hűtést nem igényelt...most jó darabig legalább az élelmiszerekre, pelenkára, mosószerre nem lesz gondja a családnak!

Kristófnak innen is bátorító ölelést küldünk, reméljük hamar megnyílik már a steril boksz ajtaja, aztán ismét otthon lehet az egész család! Már az édesapa, és a gyerekek lány testvére is nagyon várja haza a most távol lévőket!

Akinek szimpatikus az, amit csinálunk, nekik szeretnénk felhívni a figyelmüket, hogy már egy 250.- Ft-os emelt díjas SMS üzenet elküldésével is segíthetnek betegeinknek! Erről, s minden más támogatási formáról megtalál mindent a következő linken az, aki úgy érzi, hogy segíteni szeretne, segítenie kell: www.tegyunkleukemia.hu/hogyan-segithet

#mertkell #közösenhaladhatunkcsakelőreazúton #osztható

1