Idén immáron 7 évesek vagyunk! Eddig több, mint 30 Millió forinttal támogattuk a családokat!
Bankszámlaszám: 11743002-20194468-00000000 vagy 16200106-11574312-00000000 Bírósági bejegyzés száma: Pk.60.128/2010/2./I. szám
Szlogen

Adója 1 %-ával segítsen a leukémiás gyermekeknek! Álljon a jó cél mellé, hisz ez önnek a legapróbb kiadással sem jár! Éljen a lehetőséggel, hogy most ön dönthet adója felhasználásának egy részéről!

Fontos, hogy mindenki tudjon róla! A NAV idén sokaknak megkönnyíti az életét az automatikus adóbevallással. Viszont, aki nem rendelkezik az adó 1+1 százalékáról, annak összege automatikusan az államhoz kerül.
Tavaly Magyarországon mintegy 4 milliárd forintnyi SZJA 1%-ról nem rendelkeztek a magánszemély adózók! Ez nagyon sajnálatos hír, bízunk benne idén többen fognak élni ezzel a lehetőséggel, ami a munkavállalók, adózók kezébe van adva!  Szóljon Ön is minél több ismerősének! Remélhetőleg mindenki tudja, de FONTOS kiemelni, hogy az adó 1 % felajánlás a felajánlónak semmilyen plusz költséggel, kiadással nem jár!

Egy kattintás az ügyfélkapun, vagy egy kitöltött nyilatkozat feladása a postán - az Ön lépése hatalmas segítség nekünk! Ne hagyja veszni adójának 1%-át, ajánlja fel leukémiás, transzplantált betegek támogatására!

Adószámunk: 18142842-1-14

Hálásan köszönjük gyermek és felnőtt betegeink nevében!

A nyilatkozatot innen tudja letölteni: /media/194701/2017_16EGYSZA.pdf

A lakóhely szerinti címeket itt találja, hogy hová várja a NAV a nyilatkozatát: https://www.nav.gov.hu/…/Az_SZJA_bevallst_az_allando_lakcim…

Az egyházak technikai számait itt találja: https://www.nav.gov.hu/nav/szja1_1/technikai_szamok

Ha a technikai számot nem tölti ki, attól még érvényes az 1%-os nyilatkozata! Amennyiben kitölti, úgy rendelkezik a plusz 1%-ról is, amit egyházaknak ajánlhat!

A borítékra írja rá a nevét, állandó lakhelyét, adóazonosító jelét, illetve ne feledje, a hátoldalon alá kell úgy írni, hogy aláírása keresztül haladjon a ragasztáson! Csakis így érvényes a rendelkezése!

FIGYELEM! A LEADÁSI HATÁRIDŐK IDÉN ELTÉRNEK A SZOKÁSOSTÓL! MIVEL 2017 FEBRUÁR 25. ÉS 2017 MÁJUS 20. IS SZOMBATI NAPRA ESNEK, EZÉRT A LEADÁSI HATÁRIDŐK KÉT NAPPAL KITOLÓDTAK!

1. Amennyiben Ön egyéni vállalkozó, vagy ÁFA fizetésre kötelezett őstermelő, esetleg az EVA és a KATA hatálya alá bejelentkezett egyéni vállalkozó, akkor 2017 február 27-ig kell leadnia adóbevallását a NAV-nak.

A már befizetett személyi jövedelemadója (SZJA) 1 %- áról a bevallás részét képező EGYSZA lapon, vagy az erre a célra kialakított 15EGYSZA jelű önálló nyomtatványon rendelkezhet. A rendelkező nyilatkozatot a bevallás részeként 2017 február 27-ig kell megküldenie a NAV-nak elektronikusan, vagy postai úton! Amennyiben nem a bevallás részét képező EGYSZA lapon rendelkezik, hanem a már említett, külön erre a célra létrehozott 16EGYSZA jelű nyomtatványon, akkor ezt egészen 2017 május 22-ig ráér eljuttatni közvetlenül a NAV-hoz elektronikusan, vagy postai úton is! Magyarul, az adóbevallását köteles leadni február 27-ig, de az adója 1 %-áról, amennyiben ezt nem tette meg a bevallással egy időben, rendelkezhet utólag is, egészen május 22-ig. Ehhez a 15EGYSZA jelű nyomtatványt használja!

2. Amennyiben a munkáltatója készíti el és adja be adóbevallását, akkor a 16EGYSZA jelű nyilatkozatot legkésőbb 2017 május 10-ig lezárt borítékban átadhatja munkáltatójának, vagy eljuttathatja ön is közvetlen a NAV részére papír alapon, vagy akár elektronikusan is 2017 május 22-ig!

3. Amennyiben magánszemélyként küldi be adóbevallását, akkor kétféle lehetőség áll a  rendelkezésére! Vagy elektronikusan rendelkezhet az adóbevallás részét képező EGYSZA lapon, vagy a már többször említett, kifejezetten erre a célra létrehozott 16EGYSZA jelű önálló nyomtatványon akár elektronikusan, akár postai úton önállóan megküldheti a NAV-nak 2017 május 22-ig!

4. Amennyiben a NAV készíti el adóbevallását, akkor az erre a célra kialakított 16EGYSZA jelű nyomtatványt kell kitöltve eljutassa 2017 május 10-ig a munkáltatójához, vagy 2017 május 22-ig közvetlen a NAV részére.

A már sokszor szóban forgó 15EGYSZA jelű nyomtatványt letöltheti, kinyomtathatja az alábbi linken:

/media/194701/2017_16EGYSZA.pdf

Felső rész: Az adózó, azaz az Ön adatait töltse ki rajta!

Középső rész: A kedvezményezett, azaz a mi adószámunk már szerepel a lapon!

Alsó rész: A kedvezményezett technikai számot (4 darab) akkor kell kitölteni, hogyha valamely egyház részére szeretné még ejuttatni az 1+1 %-át. (Technikai szám kitöltése nélkül is érvényes a nyilatkozat) Ezen szervezetek listáját, illetve a hozzájuk rendelt technikai számot a következő linken találják:

https://www.nav.gov.hu/nav/szja1_1/technikai_szamok

A nyomtatványt tegye borítékba, amelyen tüntesse fel nevét, állandó (bejelentett) lakcímét, és az adóazonosító jelét. (adókártyán megtalálható 10 jegyű számsor)

Zárja le és írja alá a borítékot a hátoldalon úgy, hogy aláírása átnyúljon a ragasztáson!

Jutassa el a nyilatkozatot 2017 május 10-ig munkáltatójához, vagy 2017 május 22-ig közvetlenül a NAV-hoz!

Koszonunk Szepen Minden Egyes Rajtunk Keresztul Felajanlott Ado 1 Ot

Adatkezelési információ

Alapítványunk adatkezelési irányelvei összhangban vannak az adatvédelemmel kapcsolatos hatályos jogszabályokkal!

Web-, Facebook-, illetve bármilyen más felületeinken, ahol a beteg személyes adatai megjelennek, láthatóak, -mint például teljes név, betegségtörténet, fénykép, esetenként videó, esetlegesen közvetlen elérhetőség,- azokat minden esetben a beteg írásos kérésére, vagy írásos engedélye alapján osztottuk meg! Ennek dokumentációja lefűzve megtalálható a könyvelésünkben!

Táborozni készülünk...mert a leukémiás gyerekeknek is vannak álmaik!

Eddig is minden évben több családnak tudtunk pár nap pihenést biztosítani az ország több neves szállodája segítségével, akik vendégül látták betegeinket egy-egy wellness pihenésre, idén viszont mindezek mellett szeretnénk egy nyári tábort is szervezni a lurkóknak!
A cél a Bükk völgyében található kis turistaparadicsom, Bogács lesz! Ide szeretnénk több családot egyidőben elvinni, olyan betegeket, akiknek az egészségi állapota már megengedi a nyilvános közeget, strandolást, túrázást, stb.!
Ezek a gyerekek, akik túl vannak már annyi mindenen, kemoterápián, ne adj isten csontvelő-transzplantáción, egyébként is megérdemelnek a sok rossz, a sok szenvedés után egy kis vidámságot a családtagjaikkal egyetemben!

Tegyunkleukemia

Szóval táboroztatást szervezünk, az, hogy mennyi családnak tudunk majd ekképp örömet okozni, az azon fog múlni, hogy mennyi pénzünk lesz rá! Egy gyűjtést indítunk ezúttal, amibe bárki bele adhatja kisebb, vagy nagyobb részét! 127 800.- Ft-ról indul a gyűjtés, ennyit kaptunk ugyanis egy siófoki családtól erre a célra, akik a közelmúltban elvesztették gyermeküket! A kislányuk búcsúztatóján gyűlt össze ez az összeg! 🙁 A szülők arra kérték a rokonokat, barátokat, ismerősöket, hogy ne vigyenek nagy virágcsokrokat, inkább azzal a pénzzel szerezzenek örömet más beteg gyerekeknek! Ezúttal is köszönjük szépen a családnak e nemes gesztust! ❤

Kérjük, ha teheti segítse törekvéseinket, ha mással nem is, egy-két ezer forint befizetésével! Ne higgye azt, hogy ez nem segítség, igenis az!...és ehhez nem kell gazdagnak lenni! A döntést kell mindenekelőtt meghozni, -szeretnék e segíteni, avagy sem?-, s ha a döntés megvan, akkor a többi már megy magától!

Utalásaikat a következőek szerint tudják indítani:

Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány
OTP: 11743002-20194468-00000000

vagy

Magnet Bank: 16200106-11574312-00000000

Közlemény mind a két esetben: nyári tábor 2017

Bankkártya segítségével online is tud adományt küldeni az alábbi linken pár kattintás után:

http://adhat.hu/niok/online-donation/179464

Itt is kérjük a megjegyzés rovatba beírni: nyári tábor 2017

Az így befizetett pénzeket célzott támogatásként kezeli az Alapítvány, az utolsó forintig erre a célra fogjuk fordítani!

A képen egy valós korábbi kis betegünk látható, aki nagyon örülne neki, ha lenne támogatója a dolognak, s eljöhetne ő is az anyuval, apuval, nővérével!

Minden részletet a 2017 Nyári táborral kapcsolatban a közösségi oldalunkon tudnak majd követni! Minden 2 000.- Ft, vagy afeletti adományért cserébe egy olyan hűtőmágnest fogunk küldeni az adományozóknak, ami egy közös, a táborban készült fotót fog tartalmazni, amin minden apró szájacska felfelé fog görbülni! Ez egy amolyan "köszönet hűtőmágnes" lesz, s hogyha reggelente kinyitod majd a fridzsider ajtaját, mindig a szemed előtt lesz, hogy adományoddal mennyi pici gyermeknek okoztál örömet! Ezáltal reményeink szerint neked is jól, vagy jobban fog indulni a napod, hisz, mint tudjuk, adni egyszerűen jó!

(Az adományozás után, kérjük egy e-mail-ben elküldeni a postacímet, ahová megküldhetjük a "köszönet hűtőmágnes"-t! Ennek hiányában sajnos nem tudjuk önnel felvenni a kapcsolatot!)

Bodaszőlőre is jutott segítség fertőtlenítőszer vásárlásra, utazási költségtérítésre

Akik figyelemmel kísérik munkánk, előttük már nem ismeretlen Seres Vilmos neve, hisz korábban is támogattuk az immár 12 éves kisfiút.
Vilmos alapbetegsége egy Akut Lymphoid Leukémia, amit 2015 februárjában diagnosztizáltak. Jelen pillanatban még a gyermek gyógyszeres fenntartó kezelése zajlik, havonta járnak kontroll vérkép vizsgálatra, ma amikor beszéltünk az édesanyával, épp Miskolcon a kórházban voltak.
Az édesanya a napokban keresett meg minket telefonon, aki elpanaszolta, hogy a hosszadalmas, elnyúló kezelések, a folyamatos kontrollra járás és a betegség miatti kiadások anyagilag nagyon megviselik a családot, ezért szeretné, hogyha ismételten tudnánk ezekből részt vállalni.

A következő kuratóriumi ülésünkön természetesen szó is esett a témáról, s úgy döntöttünk, hogy készpénz támogatásban részesítjük a családot, amit fertőtlenítőszer vásárlásra tudnak majd felhasználni, ezzel is elősegítve az otthoni megfelelő higiénés körülmények fenntartását, illetve OMV Value Card-ot kapott a család, amivel a folyamatos Bodaszőlő- Miskolc útvonal költségeihez próbáltunk hozzájárulni!

Seres Vilmos (1)

Szerencsére Vilmos leukémiája továbbra is remisszióban, ami nagyon jó hír, reményeink szerint hamarosan visszaáll náluk minden a régi megszokott kerékvágásba. Természetesen még óvakodniuk kell a különböző fertőzésektől, de már azért valamivel enyhébbek a megkötések Vilivel szemben, mint korábban.

Üdvözöljük innen is a családot, Vilmos neked továbbra is jó egészséget kívánunk!

Egy 5 éves kislányt, Klárát támogattuk- Az alapbetegség esetében egy idiopathiás thrombocytopéniás purpura

Szirákra tudtunk segítséget nyújtani a képen látható kislánynak, Klárának, akinek az édesanyja a közelmúltban adta be támogatáskérelmüket.
A kérelemből kiderül, hogy a sziráki család nehéz anyagi körülmények között él, három gyermeket nevelnek, akik közül kettő tartós beteg, így kiadásaik megnövekedtek.
Klárát Budapesten a Semmelweis Egyetem II. Számú Gyermekgyógyászati Klinikán kezelik, alapbetegsége egy Idiopathiás thrombocytopeniás purpura.

Rklara

Viszonylag ritkán találkozunk ilyen beteggel, a betegség lényege, hogy a beteg vérlemezke, azaz trombocita száma alacsony. A vérlemezkéknek a véralvadásban van ugye fontos szerepük, ezért a trombociták számának jelentős csökkenése vérzékenységhez vezet, bőrvérzések, úgynevezett purpurák alakulhatnak ki.
A betegség oka autoimmun betegség, ami azt jelenti, hogy a szervezet védekező rendszere, amely megvédi a szervezetet a betegségektől, felismeri és elpusztítja a vírusokat, baktériumokat, idegen anyagokat, sejteket, hibásan működik. Ebben az esetben a szervezet saját sejtjét, a vérlemezkéket tekinti idegennek.

Klárát most pénzbeli támogatásban részesítettük, fertőtlenítőszer vásárlásra utaltuk ki támogatásukat, ezzel is hozzájárulva a család kiadásaihoz.

Aki teheti, kérjük segítse munkánk! Akár már egyetlen megosztás is sokat számít, de aki tud, s szeretne adományt küldeni betegeinknek, Ő az alábbi linken megtalálja, hogy miként tudja azt célba juttatni: /hogyan-segithet

Megjártam az intenzív osztályt, míg a két éves gyermekem és a férjem otthon várt- Egy győri édesanyát támogattunk

Május 01-jén este az alábbi Messenger üzenetet kaptuk a közösségi oldalunkra egy édesanyától. Természetesen segítettünk a családnak!

"Jó estét kívánok!

Szeretnék önöktől segítséget kérni. Sajnos 2015 -ben akut myeloid leukémiát állapítottak meg nálam, elég rossz állapotban kerültem kórházba, ahol az első kemoterápiás kezelés során vérmérgezést kaptam és 2 hónapig feküdtem az intenzív osztályon mély altatásban. Így sajnos a kemoterápiás kezelésemet fel kellett függeszteni. 2 hónap után elhagyhattam az intenzív osztályt, de sajnos csak kerekes székben, mert a két hónapos fekvés miatt az izmaim nagyon elgyengültek. 2 hónapos kemény torna árán újra lábra tudtam állni. Ezek után sajnos fulladással kórházba vittek. Azonnali gége metszést kellett végre hajtani, mert a sok intubálás miatt az intenzíven heges szűkület keletkezett, ami teljesen elzárta a légcsövemet, ez mellett felfekvésem is lett, ezért szüneteltetni kellett a kemoterápiás kezelésemet, de a betegségem remisszióba került attól a rövid idejű kemoterápiától is. Nagyon bizakodóak voltunk, de sajnos 2016 májusában a csontvelő vétel megint a betegség visszatérését bizonyította. 2016 júniusától 2017 februárjáig kemoterápiás kezelést kaptam 5 ciklusban. Most a csontvelő donor keresést elindították számomra. Szeretném az önök segítségét kérni! Férjem dolgozik egyedül, én csak gyes -ben részesülök. Sajnos 1 fizetés nem elég a gyógyszereimre, a tisztítószerekre, a gége kanülömmel kapcsolatban felmerülő költségekre. Köszönöm szépen előre is válaszukat."

Klaszlonegyor

Hogy szükség van e munkánkra? Azt döntsék el Önök! Hogy egy ilyen élethelyzetben kell e segítenünk? A kérdés nem kérdés!!! A válasz egyértelműen IGEN! Készpénz támogatásban részesítettük a családot, amivel az otthoni megfelelő higiénés körülmények kialakításához járultunk hozzá, illetve Tesco ajándékutalványt kapott a család, amivel a mindennapi kiadásaikba segítettünk be egy kicsit!

Aki teheti, kérjük álljon a munkánk mellé! Mi is akkor tudunk csak segíteni a hozzánk forduló családoknak, hogyha lehetőségeink azt megengedik!
Az alábbi linken több támogatás forma közül is tud választani, mint például:

- adó 1% felajánlás (ingyenes)
- emelt díjas hívás/ sms küldés (250.- Ft)
- banki utalás/ bankfiókos befizetés/ bankkártyás adományozás (tetszőleges, lehetőségeihez képest ön dönti el mekkora összeggel tud segíteni)

www.tegyunkleukemia.hu/hogyan-segithet

Köszönjük a segítséget, ha teheti, kérjük hívja fel ismerősei figyelmét munkánkra!

Chronicus Myeloid Leukaemia a diagnózis- Egy 73 éves nagymamát támogattunk

Zsuzsanna alapbetegségét már több, mint húsz éve diagnosztizálták. A CML betegséggel a gyógyszerek rendszeres szedése mellett viszonylag tünetmentesen együtt lehet élni, így van ez a hölgynél is, akinek már korábban is segítő kezet nyújtottunk. Most készpénz és tárgyi támogatásban egyaránt részesítettük. A pénzbeli juttatással a fertőtlenítő szerek megvásárlásához, a kapott Tesco ajándékutalvánnyal pedig a mindennapi kiadásaihoz járultunk hozzá.

Zsuzsannának innen is további jó erőt és egészséget kívánunk baráti öleléssel! (Zsuzsanna további adatait, illetve fotót a hölgy kérésére nem tudunk közölni)

Aki esetleg többet szeretne megtudni a leukémia ezen fajtájáról, ő a következő linken tud informálódni a CML tüneteiről és kezeléséről: http://www.webbeteg.hu/…/a-kronikus-myeloid-leukemia-cml-tu…

Hogyha szimpatikus Önnek munkánk, s valamelyest szeretné segíteni azt, akár csak egy 250.- Ft-os SMS üzenet elküldésével-, annak érdekében, hogy minél több beteget és minél hatékonyabban tudjunk támogatni, kérjük kattintson a kép alatti linkre!

Segits Ha Megteheted

/hogyan-segithet

Köszönünk minden apró segítséget, illetve hálásak lennénk, hogyha Facebook oldalán megosztaná az információt ismerőseivel! Talán közülük is lesz olyan, aki úgy fogja gondolni, hogy szívesen segíti munkánk ekképp! További kellemes napot mindenkinek!

Egy művésznő, aki két alkotásával támogatta a nyári táborunkat, jótékonysági aukciót szerveztünk- A Workerline Kft és egy magánszemély 240 000.- Ft-tal támogatta ezáltal a táborunkat

Tárgyi felajánlást kapott Alapítványunk, amit ezúton a felajánló kérésére jótékonysági aukcióra bocsátunk! A felajánló egy építész hölgy, aki figyelemmel kíséri munkánk, s aki az alábbi két alkotását ajánlotta fel jótékonyra célra!
A hölgy felfigyelt gyűjtésünkre, hogy Nyári tábort szervezünk, s az aukcióból befolyt pénzt szeretné, hogyha erre a célra fordítanánk!

Maga a jótékonysági aukció egyik tárgya, -mert két gyönyörű és értékes alkotást is kaptunk Gyertyánági Líviától-, az alább látható ceruzarajz, amit a következőképp mutatott be a művésznő:

Elmúlás- ceruzarajz. A kép akvarell ceruzával készült akvarell papírra, így nagyon élénk, telt színek jellemzik. Az alkotást a természet szépsége, az őszi levelek sokszínűsége, az elmúlás és megújulás folyamata ihlette.
Mérete: 50 x 70 cm
Mindenféle stílusban berendezett lakáshoz jól illik!
Hozzátennénk, ahogy az a fotón is látszik, be van keretezve a kép, tehát a legmagasabb összeget felajánló így is fogja kézhez kapni!

Elmulas Ceruzarajz

A kép kikiáltási ára: 20 000.- Ft!
Licitálni rá a következőek szerint lehet: Egy e-mailben kérjük megküldeni nekünk az info@tegyunkleukemia.hu e-mail címre a licit nagyságát, a felajánló nevét és telefonos elérhetőségét! Kérjük, a levelek címsorába beírni: elmúlás ceruzarajz- jótékonysági felajánlás! FONTOS! Kérjük továbbá megjelölni, hogy "kérek", avagy "nem kérek" értesítést, hogyha egy magasabb felajánlás érkezik a képre, mint a sajátom!

Az aukció másik tárgya egy akril festmény, amiről a következőt tudjuk mondani: Őselemek- akril festmény. A kép vakrámázott festővászonra készült akril festékkel. Külön keretezést nem igényel. A kép megszületését az őselemek, mint a tűz, a levegő, a föld és a víz színei és találkozása inspirálta. A kép részt vett 2016-ban, az Érden szervezett Mustra-érdi fiatal alkotók kiállításán, a kiállításon szereplő képeket szakmai zsűri választotta ki.
Mérete: 37 x 70 cm.
A lakásnak feltűnő színfoltja lehet, mely magára vonzza a tekintetet.

Oselemek Akril Festmeny

A kép kikiáltási ára: 20 000.- Ft!
Licitálni rá a következőek szerint lehet: Egy e-mailben kérjük megküldeni nekünk az info@tegyunkleukemia.hu e-mail címre a licit nagyságát, a felajánló nevét és telefonos elérhetőségét! Kérjük, a levelek címsorába beírni: őselemek, akril festmény- jótékonysági felajánlás! FONTOS! Kérjük továbbá megjelölni, hogy "kérek", avagy "nem kérek" értesítést, hogyha egy magasabb felajánlás érkezik a képre, mint a sajátom!

Az ilyen leveleket 2017 május 07-ig, vasárnap 24:00-ig várjuk, ekkor zárul ugyanis mindkét jótékonysági aukció! Időközben természetesen mindig kommunikálni fogjuk itt a honlapunkon, hogy hol tartanak a felajánlások!

A licitek zárása után, a legmagasabb licitet felajánló személlyel felvesszük a kapcsolatot, s a pénz számlánkra való beérkezése után megküldjük külön-külön a képeket! Budapest és környékbeli helyszín esetén akár személyes átadás is lehetséges, egyéb vidéki cím esetén biztonságos csomagolásban postafordultával megkapja az új tulajdonos az alkotásokat! Hangsúlyozzuk, a licitből befolyt pénzt teljes egészében a 2017-es nyári táborunkra fogjuk fordítani! Erről részleteket a következő linken lehet találni:

http://www.adjukossze.hu/…/Nyari_tabormert_a_leukemias_gyer…

A művésznőtől, a kép alkotójától a következő sorokat kaptuk bemutatkozásként: Zalaegerszegen jártam művészeti gimnáziumba, itt több művészeti ággal, technikával is megismerkedtem, majd azután Pécsett végeztem építész szakon. Jelenleg építészként tevékenykedem és két kisgyermek édesanyja vagyok. Az alkotás a hobbim, a mindennapjaim része, és remélem értelmet is nyer ebben a formában és segíthetek vele másokon.
(A hölgy nevét, és bemutatkozását természetesen az ő engedélyével osztottuk meg felületünkön!)

Hálás köszönet Líviának ezúton is e nemes gesztusért!

Az aukció lezárult, az Elmúlás című grafika a Workerline Kft tulajdonosáé lett, aki a cégén keresztül 200 000.- Ft-tal támogatta a táborunkat. Az Őselemek akril festmény pedig 40 000.- Ft-ért kelt el, egy kővágószőlősi hölgy licitált rá, aki boldog tulajdonosa lett az alkotásnak! Ezúton is köszönjük a támogatóknak a segítséget, illetve Líviának is hála a felajánlásért! Kérjük kövessék nyomon munkánk, a közösségi profilunkon mindent kommunikálunk, illetve a tábor idején jövünk majd a sok vidám fotóval! :)

Budapesten és Székesfehérváron jártunk négy betegnél

Tegnap, azaz április 26-án sűrű napunk volt, négy beteget is tudtunk támogatni! A reggelt Budapesten kezdtük a Fogarasi úti OBI áruházban, ahol is Csighy Alexandrának vásároltunk fürdőszobafelszerelést, hogy a megfelelő higiénés körülményeket fenn tudja tartani az anyuka a helységben. Aztán meglátogattuk a nagylányt új otthonukban Kistarcsán, aki épp pihent, az ízületeit fájlalta. Bécsből a molekuláris genetikai vizsgálatok eredményei még nem jöttek meg, de azt mondja az anyuka, az orvosok szinte már biztosak abban, hogy Szandrát transzplantálni fogják! Március elején voltunk Ausztriában a nagylány vérmintájával, előreláthatólag júniusban fognak megjönni a vizsgálati eredmények. Egy nagyon komoly, s ritka betegség az övé, kívülről ennek ellenére nem látszik semmi a nagylányon, mindig mosolyog, jó a kedve a nehézségek ellenére is.
Alexandráék után a Szent László Kórház felé vettük az irányt, ahol két bent fekvő betegnél jártunk, a 25 éves Richárdnál, és az 56 éves Bélánál. Mindketten a transzplantáció utáni szövődményekkel küzdenek, Richárd is már több hónapja, Béla pedig már, ha jól emlékszünk vissza, több, mint fél éve a kórházban van a transzplant óta! Mindketten egy kicsi ideig mehettek csak haza, aztán a fránya szövődmények miatt vissza kellett menjenek a kórházba. :( Mondani sem kell, ez a hosszú bent fekvés már mind a kettejüket megviseli, úgy testileg, mint lelkileg és idegileg egyaránt! Ráadásul Béla idős szülei is otthon betegek, az anyukája hetente egyszer tud eljutni Budapestre fiához külsős segítséggel. :(
Aztán végül egy székesfehérvári hölgyet sikerült támogatnunk a nap folyamán, akinek az alapbetegsége egy Non- Hodgkin Lymphoma, s akit a Fejér Megyei Szent György Kórházban kezel Pál doktornő. Ha minden igaz, akkor még egy ciklus kemoterápiás kezelés van hátra, s reméljük aztán teljes lesz a gyógyulás!

Mindegyik betegünknek kitartást kívánunk, pláne a két férfi betegünknek, akik tényleg már nagyon rég óta ki sem mozdultak a kórteremből...tudjuk milyen rossz ez, de akkor sem szabad egy percre sem feladni fiúk!

Aki esetleg szívesen segítené munkánk, ők az alábbi linken minden ehhez kapcsolódó információt megtalálnak:

www.tegyunkleukemia.hu/hogyan-segithet

Fb Borito Steril Szoba

Myeloma Multiplex- egy alattomos, nagyon komoly betegség, amivel egy székesfehérvári betegünk küzd

Egy székesfehérvári 57 éves hölgyet tudtunk támogatni, akinek az otthoni megfelelő higiénés körülmények kialakítására, fertőtlenítőszer vásárlásra tudtunk segítséget nyújtani!
Zsuzsanna alapbetegsége, ami ellen a hölgy erős küzdelmet folytat, a myeloma multiplex!

Szörnyű egy betegség mondhatjuk, ez szemben a leukémiával fájdalommal is jár! Sok esetben fáj a beteg csontja, így van ez Zsuzsannánál is sajnos! A hölgy a napokban fog menni Budapestre egy csontvelő biopsziára, reméljük megnyugtató eredményeket fog kapni orvosától! Kitartást kívánunk innen is Zsuzsannának, akinek nem engedjük el a kezét, próbálunk mellé állni, s segíteni amiben csak tudunk, mint tettük ezt eddig is!

Kérjük, ha teheti segítse Ön is munkánk adója 1%-ának felajánlásával! Honlapunkon megtalál minden információt rólunk, a lehetőségekről, hogy miként tud segíteni!

Image

www.tegyunkleukemia.hu/hogyan segithet

Hálásan köszönjük bejegyzéseink megosztását is a Facebookon! Hogy miért is fontos ez? Hogyha ön megosztja posztjainkat a közösségi oldalon, akkor abban a pillanatban, amikor rákattint a megosztás gombra, azzal egy időben megjelenik a bejegyzés több ismerősének üzenőfalán is, így ezzel egyenes arányban nő azok száma, akikhez eljut az információ, és jó, illetve jobb eséllyel talál ezáltal bejegyzésünk olyan emberre, aki tud, s szívesen segíti is munkánk! ...hisz együtt tudunk csak tenni a jó ügy érdekében!

1